BAKA İLE ' YAZILI KANYON'DA TURİZM HAVZASI '

Alternatif turizm kapasitesini artırma hedefiyle hazırlanan ve BAKA ile hayata geçirilecek Kaymakamlık Sütçüler İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin projesinde; doğa sporları parkurları, dağcılık eğitim merkezi, macera parkı, konaklama yerleri yapılıp orman içinde 1 ile 3 kilometre arasında doğa sporları parkurları oluşturularak doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motosiklet, atv ve at safari için uygun hale getirilecek ve ayrıca konaklama için de taşınabilir 30 metrekarelik 10 ahşap ev hizmet verecek.

BAKA’nın 2014 Mali Destek Programı’ndan destek almaya hak kazanan 69 projeden biri olan Sütçüler Kaymakamlığı’nın Sütçüler İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin ‘Yazılı Kanyon Tabiat Parkı Turizm Geliştirme ve İyileştirme Projesi’ oldu. Isparta’nın Sütçüler İlçesi’nde marka değeri taşıyan Yazılı Kanyon Tabiat Parkı’nda alternatif turizm kapasitesinin geliştirilmesi için turistik aktivitelerin çeşitlendirilmesi ve turizmin yıla yayılmasına katkı için turizm havzası oluşturmayı hedefleyen projeyi Sütçüler Köylerine Hizmet Götürme Birliği adına Sütçüler Kaymakamı İdris Koç ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin imzaladı. Tuncay Engin, bölge turizmi için önemli marka değerlerden Yazılı Kanyon’a katkı sağlayacak proje için başarılar diledi.

Isparta ile Antalya ve Burdur’un için önemli kurumlardan biri olan BAKA’ya turizm ile diğer sektörlere verdiği desteklere için teşekkür eden Sütçüler Kaymakamı İdris Koç da, projeyle ilgili bilgiler verdi. Doğa güzellikleri, tarihi ve kültürel nitelikleri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan, Hristiyanların kutsal kabul ettiği St Paul Yolu’nun da içinden geçtiği Yazılı Kanyon Tabiat Parkı için Sütçüler Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin projesinin BAKA’nın desteğiyle hayata geçirileceğini belirten Kaymakam İdris Koç, turizm havzasının oluşturulması amacının turistik faaliyetler öncelikle ‘mekansal’ olarak Yazılı Kanyon Tabiat Parkı sınırları dışına çıkması ve turizmin daha fazla alanda yapılabilmesiyle daha fazla doğal alanın insanların istifadesine sunulmasının amaçlandığını belirtti. Sütçüler Kaymakamı İdris Koç, şöyle devam etti:

PARKURLAR VE KONAKLAMA İMKANI

“Alternatif turizm kapasitesinin geliştirilmesi, turistik aktivitelerin çeşitlendirilmesi ve turistik faaliyetlerin yıla yayılmasının temel amaçlarımız çerçevesinde ‘Yazılı Kanyon Turizm Havzası’ oluşturulacaktır. Bu havza içerisinde hali hazırda mevcut bulunan tabiat parkına ilaveten; doğa sporları parkurları, dağcılık eğitim merkezi, macera parkı, konaklama yerleri tesis edilecektir. Doğa sporları parkurları; doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motosiklet, Atv, at safari için uygun olacak şekilde orman içi alanda yapılacaktır. En uzun parkur yaklaşık 3 kilometre; en kısa parkur yaklaşık 1 kilometre olacaktır. Parkurların her ikisi de ormanlık bölgeden geçecek yolları Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü ortaya çıkaracak, parkurlar için yönlendirici levhalar konulacak. Konaklama için de proje kapsamında 10 adet taşınabilir, 30 metrekare büyüklüğünde ahşap yapılı ev muhtelif alanlara beşerli iki grup halinde yerleştirilecek. Aynı şekilde halihazırda bulunan çadır kurma alanları düzenlenecek, Dağcılık Eğitim Merkezi’nde de iyileştirme ve geliştirme çalışması oluşturulacak. Orman içinde macera parkı kurulacaktır. Turistik faaliyetler zamansal olarak sadece yaz aylarında değil, yılın on iki ayı boyunca yapılacaktır. Projemizin diğer kamu ve özel kişi ve kurumlara örnek teşkil etmesini bekliyoruz. BAKA’ya verdiği destek ve kazandırdığı gelecek vizyonu için Sütçüler ve bölge adına teşekkür ediyorum.”