BAĞLIKAYA ' ACENTECİ'DE İHRACATÇI STATÜSÜNDE OLMALI'

Yoğun ilgi gösterilen toplantıya 300’ün üzerinde acente katıldı. Toplantıda TÜRSAB Yeniden Platformu’nun ‘acentelerin de ihracatçı statüsünde olması, acente belgesi devri ve iki dönem başkanlık sınırlaması’ projeleri büyük destek gördü

TÜRSAB Yeniden Platformu’nun yurt içi gezilerinin sıradaki durağı Ankara oldu. Platform’un 20 Ekim Salı akşamı Rixos Grand Ankara Otel’de gerçekleştirdiği toplantıya acenteler tarafından yoğun ilgi gösterildi. 300’ün üzerinde acentenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın yanında 15 Platform üyesi hazır bulundu. Firuz Bağlıkaya’nın ayakta yaptığı 70 dakikalık sunum demokratik ve katılımcı bir ortamda dinlendi.

Platform TÜRSAB’ı Yeniden inşa etmeye kararlı

Firuz Bağlıkaya gerçekleşen toplantıda “Ülkeye en büyük ihracatı biz yapıyoruz, ekonomiye her sezon 30 milyar doların üzerinde katkı sağlıyoruz. Altını çiziyorum ‘milyar dolar’. Ülke ekonomisine bunca katkısı olan bizler ihracatçının faydalandığı imkanlardan faydalanamıyoruz. Aldığımız krediler yüksek, desteğimiz kesintili. Seyahat acentelerinin de ihracatçı statüsünde olması gerekiyor. Devlet desteğinin artması gerekiyor. Bunun için çalışmamızı yaptık, projelerimiz hazır.’’ dedi. Acente belgesi devrinden de bahseden Bağlıkaya sözlerinin devamında “Hali hazırda TÜRSAB üyesi kimseden 250 bin TL teminat istenmeyecek, konu çarpıtılmasın. Ancak bir düzen olmalı, her önüne gelen acente açmamalı. Bundan sonra yeni acente açacaklar için bir teminat şartımız olacak, teminat sistemi gelecek. Bunun yanında acente belgesini devretmek isteyenlerin de belgesini TÜRSAB bedeli karşılığı alacağız, kimseyi zarar ettirmeyeceğiz.’’ dedi.

“TÜRSAB Başkanlığı yasayla 2 dönem olarak sınırlandırılacak’’

Bağlıkaya konuşmasında “Sınırsız bir zaman aralığı varken kimse kolay kolay rahat koltuğundan kalkıp da iş yapmayı düşünmez. Bizim derdimiz meslek örgütümüzün ilerlemesi. Biz ilerleyen, dimdik ayakta duran bir TÜRSAB istiyoruz bu yüzden de kesinlikle 2 dönem başkanlık sınırlaması koyacağız’’ sözleriyle dönem sınırlamasının altını çizdi.

Firuz Bağlıkaya’nın sunumun sonunda acentelerden gelen Hac ve Umre ile ilgili sorulara Bağlıkaya “Hac ve Umre Türkiye’nin kutsal olduğu kadar turizminin en önemli alanlarından biridir. Diyanet’le yaşanan haksız rekabeti önleyeceğiz, kimse hizmet bedeli adı altında fazla para ödemeyecek, isteyen Hacı adayı istediği tur şirketini ve acenteyi seçecek. En başta kendi aramızda eşitlik ve kardeşlik sağlayacağız, hep birlikte TÜRSAB’ı daha ileriye taşıyacağız’’ dedi.