ANTALYASPOR'UN MODERN TESİSLERİ HİZMETE GEÇTİ

ANTALYASPOR'UN MODERN TESİSLERİ HİZMETE GEÇTİ
Antalya tarihi bir gün yaşadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve dünyanın en iyi kamp tesislerinden biri olarak Antalyaspor’a hediye edilen Antalyaspor Tesisleri muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tesislere Antalyaspor’un kurucusu Atilla Vehbi Konuk’un isminin verildiğini açıkladı.



Başkan Menderes Türel’in “En büyük hayalim” dediği, dünyanın en iyi kamp ve antrenman tesislerinden biri olarak Kırmızı Beyazlı kulübe kazandırdığı, Antalyaspor Tesisleri, görkemli bir törenle hizmete girdi. KDV dahil yaklaşık 50 milyon liraya mal olan tesislerin açılışı şölen havasında geçti. Antalyaspor tezahüratlarının hiç dinmediği, büyük coşkunun yaşandığı açılış, Türk futbol camiasını da buluşturdu. Açılış törenine, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Nihat Özdemir, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Teknik Direktör Şenol Güneş, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Yazarı Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak, Antalyaspor A.Ş. Dernek ve Vakıf yöneticileri, Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Antalyasporlu futbolcular, taraftar grupları ve Antalyaspor gönüllüleri katıldı. Açılıştan önce Başkan Menderes Türel, konuklarına tesisleri gezdirdi. Türk futbolunun önemli isimleri dünya çapındaki tesislere hayran kaldı.

BAŞKAN TÜREL’E TEŞEKKÜR

Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tesisin hayırlı uğurlu olmasını ve şampiyonluklar getirmesini dileyerek, şöyle konuştu: “Antalyaspor’u yalnız bırakmayan Antalyaspor’un taraftarlarına gönül dolusu şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz kolay günlerden geçmiyor. Ülkemizi hedef alan terör örgütleri var, içeride ve dışarıda hainler var ama o hainlere geçit vermeyeceğiz. O hainler Türkiye’yi bölemez, Türkiye’yi yenemez, Türkiye’ye diz çöktüremez. Teröre en iyi cevap spordur, yatırımdır. Bugün Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin değişik şehirlerinde açılışlar yapıyor, biz bugün Antalya’da çok değerli bir açılış yapıyoruz. Geçen sene Antalya’mıza büyük bir stat kazandırdık. 10 bin kişilik kapalı spor tesisi, Gençlik Merkezleri, spor fabrikası kazandırdık kazandırmaya da devam edeceğiz. Menderes Türel kardeşim Antalyasporumuza ve Alanyasporumuza tesisler kazandırıyor. Her zaman iki kulübün de yanındadır. Yine diğer amatör kulüpleri de destekliyor. Menderes kardeşim Antalya'nın her yerini hizmetle donatırken spor tesislerini de ihmal etmiyor, devletin yaptığı tesislerin yanında kendisi de belediye imkanlarıyla tesisler yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum”

ANTALYASPOR ANTALYA’NIN MARKASI

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da şunları söyledi: “Antalyaspor sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda büyük Antalya markasının da çok önemli unsurlarından bir tanesidir. Büyük Antalya markası için çok güçlü bir Antalyaspor’a ihtiyacımız var. İşte bunun için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve arkadaşları bu güzel alanda Avrupa’nın ve Dünyanın en önemli kulüp tesislerinden bir tanesini tamamladılar. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.



ŞEHİTLERİ ANDI

 “Antalya’mıza dünyanın en güzel kulüp spor tesislerinden birisini kazandırmanın, gözbebeğimiz olan kulübümüze hep hayalini duyduğumuz bir tesisle sevgimizi ve desteğimizi göstermiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyen Başkan Türel, konuşmasına şehitleri anarak başladı. Türel şunları söyledi: “Bu töreni yüreğimiz yaralı bir haldeyken, kalbimizde şehitlerimizin acısı sıcakken yapıyoruz. Hem şehit ocaklarına hem de hepimizin yüreğine ateş düşüyor. Allah bütün şehitlerimizden, onların anne ve babalarından binlerce defa razı olsun. Allah herkese sabır ve metanet versin. Yine de şehitlerimiz sayesinde Türkiye’nin büyük bir değişim yaşadığını da görüyoruz. Eskiden de terör vardı, fakat sebebini, nasıl olduğunu tam anlamıyorduk. Bu sene önce terörist darbeci çete her yönüyle açığa çıkmış oldu. Sonra da PKK’sı, FET֒sü, DAEŞ’i, hepsinin aynı olduğunu, tek yerden kontrol edildiğini, hedeflerinin tek olduğunu daha iyi anladık. Türkiye’yi dışardan yönetmeye alışmış olanlar, eski düzenin devam etmesini isteyenler, bağımsız Türkiye’yi hazmedemiyor ve kudurmuş halde dört koldan saldırıyorlar. Ama artık ne kadar saldırsalar nafile! Bu ülkenin Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan varken bu aziz milletin vatan sevgisini, iman gücünü hesap edemeyenlerin hesabı bozulmaya mahkumdur. Ne yaparlarsa yapsınlar, şehit vereceğiz, şehit olacağız, ama teslim olmayacağız, bayrağı indirmeyeceğiz.”

LAİK DİNDAR KAVGASI YOK

Asker ve polis şehitlerin yanı sıra, 15 Temmuz'da sivil insanların da şehadet şerbeti içmeye koştuğunu hatırlatan Başkan Türel, şöyle konuştu: “İki gün önce de İzmir'de şehit polisimiz bir tabancayla teröristlerin karşısına dikildi, kendisini feda etti. Bedeni faniydi, fani oldu, ama ismi ölümsüzleşti. Bu kahramanlar, Türkiye’nin yolunu açtılar, bize örnek ve öncü oldular. Artık biliyoruz ki, şer güçleri ya teslim olmamızı ya da kendi içimizde bölünmemizi istiyorlar. Geçmişte Alevi-Sünni diye bölmeye çalıştılar, PKK 30 senedir, Türk-Kürt diye bu ülkeyi bölmeye çalışıyor. Yılbaşında laik-dindar çatışmasını körüklemek istediler. Bu konuda devamlı olarak bu oyuna gelmeyin diye uyarı yapıyoruz. Ama halen hainlerin oyunlarına gelenler olduğunu da görmekten üzüntü duyuyoruz. Bir tarafta Noel Baba’ya yumruk atan, diğer tarafta yılbaşında laiklerin hedef alındığını söyleyen densizler çıkıyor. Biz asırlardan beri herkesin inancına, hayat tarzına saygılı bir milletiz. Bu ülkede laik-dindar kavgası diye bir şey yoktur, geçmişte buna gayret edenler olmuştur, fakat milletimiz itibar etmemiştir, etmeyecektir.”

TERÖRE YATIRIMLA CEVAP

Türel sözlerine şöyle devam etti: “Bize düşen bu mücadelede görevimizi en iyi şekilde yapmaktır. İşçisi, memuru, belediye başkanı, öğretmeni, futbolcusu, teknik direktörü, hepimiz kendi işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Çünkü vatan mücadelesi tek cephede değil, her cephededir. Yatırım yapacağız, her mahallemize, köyümüze hizmet götüreceğiz. Aç ve açıkta kimse kalmamalı. Her sahada, askeri sahada, eğitimde, teknolojide, üretimde, sporda, bilimde, sanatta, hepsinde dünya ile yarışacağız, bayrağımızı yükselteceğiz. Türkiye her sahada ilerlemeye, güçlenmeye devam edecektir. Hiç bir tehdit Antalya'nın bir dünya yıldızı olmasını engelleyemeyecektir. Bizi bir veya iki sene yavaşlatırlar, ama durduramazlar.”
Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayışla gece, gündüz, hafta sonu, soğuk sıcak demeden Gazipaşa’dan Kaş-Kalkan'a, Elmalı'dan Gündoğmuş'a kadar her yere hizmet götürmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Menderes Türel, “Köylerimize asfalt, yol, ilçelerimize toptancı halleri, yaylalara sulama suyu, mahallelerimize gençlik merkezleri, aile merkezleri yapıyoruz. Son 1.5 ayda çöpten elektrik üreteceğimiz Kızıllı Arıtma Tesisinin, Alanya Halinin temelini attık, Belediye Hizmet Binası inşaatını bitirdik, taşındık ve daha resmi açılış törenini yapmaya fırsat bulamadık. 2017 senesinin ilk açılışını Antalyasporumuzla yapıyoruz. Geçen sene yatırım rekor kırdık, bu sene ve gelecek sene çok daha iyisini yapacağız. Birçok büyük yatırım yapıyoruz. Tramvay gibi maddi olarak büyük yatırımlarımız sırada” dedi.

HAYAL PROJEM

KDV dahil 50 milyon liraya mal olan Antalyaspor Tesisleri’nin kendisi için manevi değerinin büyük olduğunu vurgulayan Türel, şunları dile getirdi: “Bu tesis benim hayal projelerimden birisidir. 29 Mayıs 2015’te Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile burada temel atma töreni yaparken söylemiştim. Demiştim ki; Antalyaspor ben 2’inci yaşıma girmek üzereyken, 2 Temmuz 1966 tarihinde kurulmuştur. Rahmetli babam, Atilla Konuk ile Antalyaspor'u kurduklarında, anneme ‘Menderes’in 2. Yaş günü hediyesi Antalyaspor’un kuruluşudur” demiş. İşte bu duygularla biz büyüdük. Antalyaspor sevgisi ile büyüdük. Genç yaşta Antalyaspor aşığı olarak, fanatik taraftar olarak tribünlerde yer aldık. Eski stadımızda soğuk yiyerek, ıslanarak maçlar izledik. Amigoluk yaptık, otobüslerle taraftarlarımızla deplasmanlara gittik. Dayaklar yedik. 1980-81 döneminde kulüpte görev aldım.  Bizler dönem dönem Antalyaspor için maddi, manevi fedakarlıklar da bulunduk.  Allah bize değişik mevkilerde Antalyaspor’a destek olma imkanını da bahşetti. 2004-2009 döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çok destek olduk.”



12 YILLIK EMEK

Projeye 2004'de ilk başkanlık dönemimde başladığını ifade eden Başkan Menderes Türel, şunları anlattı: “O zaman tesis alanı Orman Bakanlığı’ndaydı, Ormandan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, daha sonra Belediyemize tahsisi gerekiyordu. Bürokratik engelleri aşmak için büyük bir gayret sarf ettik. O dönem Başbakan olan Sayın Cumhurbaşkanımız bu projenin önündeki engelleri aşmamızda en büyük katkıyı yapmışlardı. 2009'da seçimi kaybedince bütün diğer projeler gibi bu proje de rafa kaldırıldı.2014'de yeniden göreve başladığımızda alan tahsisi de uçup gitmişti. Fakat ben Ankara’ya milletvekili olarak gidince yeniden bu konuyu ele aldım ve takip ettim. Döşemealtı Belediyesi ile Ankara arasında gerekli yazışmaları takip ettik. Döşemealtı Belediye Başkanımız da toplam 250 dönümlük bu alan içinde yer alan mülkiyetindeki 30 dönümle ilgili gereken fedakarlığı gösterdi. Milli Emlak’tan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devir gerçekleşti, sonra da Antalyaspor’a devrini sağladık.
2014 seçimlerinden hemen sonra bu projeyi tekrar ele aldım ve 2014 Eylül ayında Antalyaspor Derneği protokolünü imzaladık. Dernek ile bu tesisin protokolünü imzalarken, nikah törenimden sonra en çok heyecanlandığım imza olduğunu söylemiştim. Bir projenin arkasından 12 sene koşturursanız, bu duygumu daha iyi anlarsınız.”

BELEDİYELERİN SPOR TESİSİ YAPMASININ ÖNÜNÜ AÇTIK

Dünya çapındaki bu tesisle senelerin gayretini taçlandırdıklarını kaydeden Türel, şunları aktardı: “Antalya’nın spordaki iddiasının, takımına desteğinin sembol eserini yaptık. Ne mutlu ki Ankara'da milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğum dönemde, yasal olarak bu gibi tesisleri yapmanın önünü açtık. Eskiden bir belediye böyle bir tesisi yapıp profesyonel ya da amatör bir kulübe hediye etse soruşturma geçirir mahkemelerde yargılanırdı. Ankara'da bulunduğum dönemde yasal düzenleme ile belediyelerin önünü açarak bu tesislerin yapılıp kulüplerimize kazandırılması imkanını sağladık. Bugün artık Türkiye'de tüm belediyeler benzeri tesisleri yapıp kulüplerimize kazandırabilir. Şimdi bu tesisin bir benzerini Alanyasporumuza da kazandırmanın gayretlerini gösteriyoruz. Sayın Bakanımızın destekleri ile alan tahsisi problemi çözüldü. Önümüzdeki haftalarda Alanya'da da aynı Antalyaspor ile yaptığımız gibi protokolü imzalayarak yola koyulacağız.”

TESİS DEĞİL SPOR KOMPLEKSİ

Antalyaspor Tesisleri projesine şekil verirken Fransa, Almanya milli takım kamplarının incelenerek, onlardan daha üstün bir projenin ortaya çıkarıldığına dikkat çeken Başkan Menderes Türel, “ Bu tesis sadece bir futbol kulübü tesisi değildir. Bu tesis aynı zamanda bir spor tesisi, konaklama tesisi, eğitim tesisinden oluşan bir komplekstir. İnşallah Antalyaspor Koleji, gelecekte spor akademisi, hatta belki bir üniversiteyi doğuracak altyapı ve üstyapı yatırımıdır aynı zamanda. Böylece geleceğin şampiyonları burada yetişecek. Antalyaspor şu kısa dönemde önce stadyum, şimdide güzel bir altyapı ve eğitim tesisi kazanmıştır. Okullar ligimizle de Antalyaspor’a genç yıldızlar keşfetme imkanı veriyoruz.  Antalyaspor’a sevgimiz her zaman güçlenerek artmaktadır. Antalyaspor da artık güçlü temeller üzerinde büyüyecek ve geleceğin en güçlü kulüplerinden birisi olacaktır. Antalya’da spor turizmi hem bu tür tesislerle hem de güçlü kulübümüzle gelişecektir. Antalya’yı sporun da başkenti yapacağız” diye konuştu.
Bu eserlerin Antalyalıların desteğiyle hayata geçtiğini, halkın birlik ve beraberliğinin nişanesi olduğunu söyleyen Türel, projede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanların da büyük hakları olduğunu belirtti.

TESİSLERE ATİLLA KONUK İSMİ VERİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tesislere Antalyaspor’un kurucusu Atilla Vehbi Konuk isminin verileceğini açıkladı. Türel, şöyle konuştu: “Bu tesisin isminin verilmesiyle ilgili Antalyaspor Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu, Derneği ve Vakfı, benim ismimin verilmesini önerdi. Bu benim için büyük bir gurur ve şereftir. Bunu her zaman söylüyorum. Herkesin kendisine göre ilkesi vardır. Görevdeyken bu gibi isimlerin verilmesi hususunda benim hassasiyetim var. Dedim ki bana teveccüh gösterdiniz, isim koyma yetkisini madem ki bana verdiniz. Ben uygun bir ismi taraftarlarımızla bu açılışta paylaşacağım dedim. Onların teyitlerini de alarak, Sayın Bakanımızın da teyitleri alarak bu kürsüye geldim. Bundan sonra Antalyaspor Tesislerinin adı Antalyaspor’un kurucusu Atilla Vehbi Konuk olarak, adlandırılacak ve taçlandırılacaktır. Atilla Konuk, Antalyaspor’u babam ve arkadaşları ile kurmuştur. Antalya’nın en genç milletvekili olarak meclis başkanlık divanında yerini almıştır. Türkiye’nin ilk elektrik fabrikasını Antalya’ya kazandırmıştır. Atilla Konuk’un ve bütün kurucularımızın ruhları şad olsun, onların ismi bundan sonra bu tesiste yaşayacaktır.”

ŞAMPİYONLUKLARIN MÜDJESİ OLSUN

Başkan Türel, sık sık vatandaşların sevgi gösterileri ve tezahüratlarıyla kesilen konuşmasını, “Tesisimiz inşallah Antalyaspor’a şampiyonlukların müjdecisi olacaktır” diyerek tamamladı.
Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, göreve geldikleri günden bu yana büyük hedeflerden bahsettiklerini, başarının altında yatan en önemli etkeninin tesisler olduğunu kaydederek, “Bize bu tesisi kazandıranlara teşekkür ediyoruz" dedi.

ÜNLÜ İSİMLER SAHADA

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Antalyaspor’un dünyaca ünlü futbolcusu Eto’o, Başkan Menderes Türel’e teşekkür ederek, çiçek verdi. Ardından Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve protokol, tesise adı verilen Atilla Vehbi Konuk’un eşi ve çocuklarıyla birlikte açılış kurdelesini kesti. Işık ve havai fişek gösterisiyle renklenen açılış töreninde veteranlar maçı gerçekleştirildi. Her biri bir döneme damga vurmuş birbirinden ünlü isimler, Antalyaspor Tesisleri’nin açılışı için bir araya geldi. Maçın başlama vuruşunu, santrada bir üçgen oluşturan Dış İşleri Bakanı Çavuşoğlu, Başkan Türel ve Antalyaspor Başkanı Öztürk birlikte gerçekleştirdi. Antalyaspor Futbol Takımı da yeni tesislerde ilk antrenmanını yaptı.



TESİS ÖZELLİKLERİ

Antalyaspor Atilla Konuk Tesisleri, Türkiye’nin en iyi kulüp tesisleri arasında yer alıyor. 17 bin 400 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 135 bin metrekarelik dev bir alan üzerine kuruldu. Tesis, yoğun bir çalışmayla 1.5 yılda bitirildi. Her detayın düşünüldüğü tesiste, bir spor kulübünün ihtiyacı olan her şey var.  Modern mimarisiyle dikkat çeken kamp ve spor tesisinin içinde, 2 bin 100 metrekare alana sahip çok amaçlı kapalı spor salonu, 385 kişilik konferans salonu, seminer ve eğitim odaları, geniş fuaye ve bekleme alanları yer alıyor. 126 kişilik 64 standart oda ve 2 süit odadan oluşan konaklama tesisine sahip projede, 4 adet çim futbol sahası, 2 adet mini antrenman sahası, 1570 kişi seyirci kapasiteli tribün, 2 adet tenis kortu, 152 araçlık otopark bulunuyor. Ayrıca, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 fizik tedavi rehabilitasyon havuzu, restoran, oyun salonları, hobi odaları, fitness salonu, spa, hamam, sauna ve jakuzi de tesisin diğer özellikleri arasında.