ANTALYA DIŞ HATLAR TERMİNALİN’DE TROİA RÜZGARI



Tüm yaz boyunca Antalya Belek Aspendos Arena’da gösterilerini yapan ve Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan, Anadolu Ateşi ve Troy gösterileri yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.
Troy gösterisinde yer alan “Truva Atı” Antalya Havaalanı Dış Hatlar Terminali'nde sergilenirken, burada hem gösterilerin bilgisi veriliyor hem de Tahta at ile birlikte Troia’nın tanıtımı yapılıyor. Dış hatlardan ülkemize gelen yabancı turistler Tahta at ile karşılaşırken, bol bol fotoğraf çektiriyorlar. Troy gösterisinde,  yüzyıllar öncesinde Troya'da yaşananlar, müzik ve film eşliğinde danslarla anlatılıyor. Troy, Bin 200 parça kostümü ile ödül almış bir proje olarak göze çarpıyor ve gösteride gerçek silahlar ve kılıçlar kullanılıyor, Troia savaşları canlandırılıyor.



2018 Troia yılı ilan edilmişti

Hatırlanacağı gibi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Troia’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. Yılı olan 2018 yılının“Troia Yılı” olması için başlattığı ve sivil toplum kuruluşlarının da büyük destek verdiği çalışmalar olumlu sonuç vermiş ve “2018 Troia Yılı” olarak ilan edilmişti.