ANTALYA’DAN BÜYÜK BAŞARI

ANTALYA’DAN BÜYÜK BAŞARI
İki yıl sürecek projede ortak ülkeler İtalya,Avusturya,Portekiz,Almanya,Bulgaristan’daki okullarla sanat,spor ve sosyal bilimler dersleri yoluyla empati,hoşgörü,tolerans,önyargısızlık gibi temel Hümanist değerlerin etkili aktarılma yöntemleri ve stratejileri geliştirilecek.Proje sonunda oluşturulacak kitap seminerlerle her ülke koordinatör okulları tarafından meslektaşlarla paylaşılarak daha huzurlu bir dünya için eğitimin kalitesini arttıracak adımlar atılmış olacaktır.

31 Ekim -4 kasım 2016 tarihleri arasında Antalya Adem Tolunay Anadolu Lisesi’nin koordinatör İngilizce öğretmenleri Ebru Bilgin Tığlı,Gaye Saveren ve VeliBiçer  projenin ilk yönetim toplantısını gerçekleştirmiş olup,proje süresince5 ülkeden gelen konuklar,Antalya’da gönüllü çalışmalarıyla Hümanist bakış açısını değerli emeklerine yansıtan kişi ve kuruluşları da ziyaret ettiler.Bu ziyaretler kapsamındaSn Canan Tungar başkanlığında AYÇOV, Özel Çocukları Destekleme Derneği Başkanı Doç. Dr. Şükran Taçoy’un kurucusu ve başkanlığını yaptığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yapılmış ve faaliyete geçmiş olan Büyükşehir Çocuk Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarını da inceleme fırsatı buldular.

Konuklar ayrıca,Sn Baki Karaçay koordinatörlüğünde CEUPA Antalya Valiliği Avrupa Birliği ve Dış ilişkiler bürosunu da ziyaret ederek Antalya’da yapılan Avrupa Birliği projeleri hakkında bilgi aldılar.Toplantılarda Hümanizm adına yapılan eğitim etkinliklerinin incelenmesinin yanı sıra ,ortak değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması için okul-sivil toplum kuruluşları işbirliğini arttıracak, öğrencileri etkin model olarak geliştirecek teknikler tartışıldı. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Arkeolog ve Sanat Tarihçi Hakan Tazecan’ın değerli bilgileri rehberliğinde Kaleiçi’ni gezen konuklar,Aspendos tiyatrosu ve Side antik kentini de görme fırsatı bularak tarih ve doğasıyla Antalya’nın güzelliğine hayran kaldıklarını belirttiler. Ocak ayında Bulgaristan’da yapılacak ikinci toplantı için 6 ülke koordinatör öğretmenleri ve öğrencileri hazırlıklara başladılar.