ANKARA TERMAL TURİZMİN VE SAĞLIK TURİZMİNİN NİMETLERİYLE KALKINACAK

ANKARA TERMAL TURİZMİN VE SAĞLIK TURİZMİNİN NİMETLERİYLE KALKINACAK
Ankara’nın Haymana ilçesinde termal tesisleri ziyaret eden Aydın, başkentte geçen yıl konaklayan 416 bin yabancıdan sadece 297’sinin termal otelleri tercih ettiğini, Ankara’daki termal otellerin doluluk oranlarının yüzde 20’ler seviyesinde seyrettiğini belirtti ve şöyle konuştu:

“TÜRSAB’ın 2014 Sağlık Turizmi Raporu’na göre, sağlık turizminden elde edilen gelir 2.5 milyar dolar. Türkiye olarak hedefimiz bu rakamı 2023'te 20-25 milyar dolar seviyesine çıkarmak. Ankara olarak hedefimiz ise bu gelirden alınan payı artırmak olacak. Haymana, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Kazan, Kızılcahamam ve Polatlı’nın termal kaynaklarına yatırım yaparak ve özellikle yabancı turiste bu zenginliklerimizi tanıtarak bunu gerçekleştirmek bir hayal değil.

Kültür turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi, sağlık kaplıca turizmi, iyi ve kaliteli hizmet sunumu ile Türkiye’nin uluslararası arenada artan gücü ve bunun getirdiği olumlu algı, Haymana gibi ilçelerimizle birlikte Ankara’mızı dünyanın gözde kentlerinden biri haline getirecek.”

Dünyada şifalı sular olarak bilinen termal suların tedavi edici özelliklerinden yararlanma trendinin yükselişte olduğunu hatırlatan Aydın, “Sağlıklı ve zinde bir yaşam için doğal yöntemlerin böylesine revaçta olduğu bir dönemde, Ankara olarak bu eğilimi değerlendirmeliyiz. Yeter ki sahip olduğumuz cevherler iyi işlensin” dedi.

“Ankara'yı sağlık alanında bir marka haline getirmemiz lazım”

Ankara’da sağlık turizmi alanında büyük ilerleme yaşandığını kaydeden Aydın, Kamu Özel ortaklığı modeli ile Bilkent ve Etlik’te hayata geçecek iki büyük Entegre Şehir Hastanesi'nin kazandıracağı ivmenin önemine dikkat çekerek, “Tıbbi hizmeti kamunun vereceği, işletme hizmetlerini özel sektörün yürüteceği bu yeni yapıda oteller, sosyal donatılar da olacak. İşte bu imkanların desteğini arkamıza alıp, Ankara’yı sağlık turizminde marka haline getirmemiz lazım” diye konuştu.

Bunun için Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı kadar işadamları ve turizmcilere de görev düştüğünü söyleyen Aydın, “Dört bir taraftan harekete geçmeliyiz. Bir yandan yatırımlarımızı artıracak, bir yandan yurtdışı tanıtım bağlantılarımızı geliştireceğiz. Sağlık turizmi ile termal turizmimize termal tarım, termal seracılık gibi yan dalları ekleyeceğiz.Burada Haymana başta olmak üzere bu fırsatları çok iyi değerlendirmek gerekiyor, Ankara’nın önü açık” dedi.