ALMAN TUR OPERATÖRLERİ ALANYA’DA

ALMAN TUR OPERATÖRLERİ ALANYA’DA
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner'in organizasyonuyla Alanya’ya gelen Alman tur operatörü temsilcileri, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ile birlikte ilçenin tarihi güzelliklerinde tur düzenlediler.

“Almanya'nın en önemli tur operatörü temsilcileri Antalya'ya geldiler”

İlk olarak Damlataş Mağarası’nı gezen Alman heyeti ikinci durağı Alanya Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alanya Teleferik oldu. Heyet üyeleri, teleferiğe binerek manzara eşliğinde Alanya Kalesi’ne yolculuk etti. Gezi sonrası gazetecilere açıklama yapan TGF Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, bugün Alanya'da çok önemli bir heyetin olduğunu söyledi. Dim,” Almanya'nın en önemli acenta ve tur operatörü temsilcileri 48 saatliğine Antalya'ya geldiler. Hüseyin Baraner'in öncülüğünde bu heyet Alanya'ya da bölüm ayırdı. Bu anlamda emeği geçen duayen turizmci Hüseyin Baraner'e teşekkür ederiz. Alanya'nın hayali olan teleferik projesini kendilerine tanıtma fırsatı bulduk. Hatta ilk misafirleri oldular" dedi.

“Daha çok turist alması noktasında teleferik önemli bir dönüm”

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de, Almanya'da Alanya'yı tanımayan kimse yok biliyoruz ama bu Alanya'nın güzelliklerinin bir kez daha anlatılabilmesi anlamında önemli bir gün olduğunu ifade etti. Sili,”Teleferik bugün ilk misafirlerini ağırlıyor. Alanya'da her gün bir ilk yaşandığı gibi bugün Alanya'nın daha çok turist alması noktasında teleferik önemli bir dönüm. Almanya ile ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi anlamında önemli olacak. Bu anlamda projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür ederiz. Emek harcanarak yapıldı. Umuyoruz ki olumlu geri dönüşleri olur" diye konuştu.

“Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu çok büyük destek verdi”

Hüseyin Baraner ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "40 yıl önce biz ülkemize gelen ilk Almanları Alanya'ya getirerek turizme başladık. Almanya ile aramızda çok sıkı bağlar var. Almanya'da çok bilinen ve sevilen bir noktadayız. İki ülke toplumları arasında bir sorun oldu. Bu sorunları gidermek ve Alanya'yı tekrar Almanya'da zirveye taşımak adına girişimlerimiz var. Bu anlamda başkanımızdan rica ettik kendisi de 'Ne istiyorsanız her şeyi vermeye hazırım' dedi. Belediye olarak çok destek oldular. Öte yandan kıymetli dostum Mehmet Ali Dim çok yardım etti. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu çok büyük destek verdi. Alanya ailesi olarak ekonominizi güçlendirecek çalışmaları hep birlikte yürüyoruz” şeklinde konuştu.

”Alanya'nın hayalini gerçekleştirdik'”

Başkan Adem Murat Yücel ise,” Her zaman söylüyoruz. Dünyanın en güzel en mutlu en huzurlu şehrinde yaşıyoruz. Çok dinli çok dilli bir bölgedeyiz. Bugün de Alman dostlarımız küçük Almanya olarak adlandırılan Alanya'ya geldiler. Kendilerini Alanya olarak ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Teleferik projemizi gösterdik Alanya'nın diğer güzelliklerini göstereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle teleferiğimizi tanıttık. Alanya'nın 37 yıllık hayaliydi. Bundan herkes faydalanmalı” dedi. Alanya Kalesi’ndeki gezinin ardından heyet Alanya Limanı’nda tekne turuna çıktı.