ALANYA, UKRAYNA'DAN TURİST BEKLİYOR

Fuarda Alanya tanıtımı özel tasarlanmış ALTAV standı ve Türkiye standı içinde yapılıyor. Rusya’nın Türkiye’ye koyduğu kotadan kaynaklı turizm kaybının Ukrayna pazarında giderilmesini amaçlayan Türk turizmcilerin fuara ilgisi de önceki yıllardan fazla oldu. Fuarda Coral, Anex, TUI ve Natalia gibi acenteler büyük stantlarda tanıtım yapıyor.

BAKAN ÜNAL ORADAYDI

Fuarın ilk günü yaşanan yoğunluk turizmcileri memnun etti. Fuarda Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise turizmcileri yalnız bırakmadı. Fuarın açılış konuşmasında Ukrayna pazarına ilişkin bilgiler veren Bakan Ünal, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7 buçuk artışla 700 bin yolcunun geldiği ülkeden bu yıl 1 milyon turist beklendiğini söyledi. Ünal, Ukrayna’nın, Antalya’da yapılacak çiçek ve çocuk temalı Expo 2016’ya katılacağını da bildirdi. Turizm Bakanı bu ülkeden Türkiye’ye 7’nci uçuş noktasının da açıldığını ifade etti. Bakan Ünal sözlerine “Bizim sevgimiz, kalbimiz, samimiyetimiz, iyimserliğimiz ve cesaretimiz Ukrayna halkı ile beraberdir” şeklinde devam etti. Fuarda Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ukraynalı turistlerin çektiği güler yüz fotoğrafları arasında ilk 3’e giren talihlileri belirledi. 3 kişiye Türkiye tatili hediye edildi.

“ALANYA UKRAYNA’DA POPÜLER”

ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, fuarın ilk gününe ilişkin yaptığı açıklamada, Alanya olarak Bakanlık bünyesinde özel stantta yapılan tanıtımda ziyaretçileri ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen ile turizmciler Levent Benal ve Alpaslan Ünsal’ın birlikte karşıladığını söyledi söyledi. Dahaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Alanya standını ziyaretinde ise sıcak ve samimi bir ortam oluştuğunu belirtti. Dahaoğlu şunları söyledi: “Sayın Bakanımız Ukrayna'da özellikle Alanya'nın çok popüler olduğunu belirterek çalışmalardan dolayı tebrik etti. En kısa zamanda Alanya'ya gelerek turizmcilerle bir toplantı yapmak istediğini dile getirdi. THY, Ukrayna’nın 7’nci bölgesine ilk uçuşunu dün yaptı ve bu olumlu gelişme bizleri memnun etti. Fuarın ilk gününde Alanya ve Kemer heyetleri olarak Ukrayna Parlamentosu’nu ziyaret ettik. Ziyarette Ukrayna ile Türkiye yerel yönetimlerinde turizm politikaları konuşuldu. Çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve turizm müdürlerinin katıldığı toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Alanya ve Kemer'in video sunumunun yapıldığı temaslar sırasında canlı anlatımla güvenli şehir vurgusu yapıldı.”

“YAKIT DESTEĞİ SÜRSÜN”

Temaslar sırasında Ukrayna heyetinin, Türkiye’nin turizm tecrübelerinden yararlanmak istediğini dile getirdiğini hatırlatan Dahaoğlu, “Alanya’nın bu alandaki başarılarını örnek almak isteyen Ukrayna temsilcilerine işbirliğine açık olduğumuz ifade ettik. Temaslarımız sırasında  2013 yılında hayatlarını kaybeden vatanseverler için saygı duruşunda bulunduk” dedi. Dahaoğlu, açıklamasında 2015 yılında Ukrayna'dan gelen 700 bin yolcudan 350 bin kadarının otel ile birlikte paket satın alarak Antalya'yı tercih ettiğini bildirdi. ALTAV Başkan Yardımcısı, şartların normal devam etmesi halinde Anex Tur'un 200 bin, Joinup'un 150 bin, Odeon, Tui, Pegas, Teztour ve Natalia Tur ile birlikte toplam 450 bin yolcunun hedeflendiğini söyledi. Fuarda tur operatörleri, Bakan Mahir Ünal'a, 6 bin dolar yakıt desteğinin yıl boyunca sürdürülmesi talebini de ilettiler.