AKTOB YÖNETİM KURULU, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY’U ZİYARET ETTİ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti.

AKTOB YÖNETİM KURULU, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY’U ZİYARET ETTİ

Gerçekleştirilen görüşmede, 2026 turizm sezonuna ilişkin güncel gelişmeler, küresel turizmde yaşanan dönüşümler, uluslararası pazarlardaki son durum ve sektörün gündeminde yer alan başlıklar kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Toplantıda, Türkiye ve Antalya turizminin geleceğine yönelik vizyon, 12 ay turizm hedefi, ürün çeşitliliğinin geliştirilmesi, sürdürülebilir büyüme, yeni kaynak pazarlara yönelik çalışmalar ve turizmde katma değerin artırılmasına yönelik stratejiler ele alındı. Antalya'nın sahip olduğu güçlü turizm altyapısı, uluslararası marka değeri ve deneyimiyle Türkiye turizminin lokomotifi olmayı sürdürdüğü vurgulanırken, ülkemizin turizmdeki küresel konumunun daha da güçlendirilmesi ve Türkiye algısının uluslararası pazarlarda desteklenmesine yönelik çalışmalar da değerlendirildi.

Görüşmede ayrıca, küresel ölçekte yaşanan jeopolitik gelişmeler, ekonomik dalgalanmalar ve değişen seyahat eğilimlerinin turizm sektörü üzerindeki etkileri ele alındı. Türkiye'nin son yıllarda küresel turizmi etkileyen tüm dalgalanmalara rağmen güçlü performansını koruduğuna dikkat çekilirken, olası risklerin etkilerini azaltacak, sektörün dayanıklılığını artıracak ve rekabet gücünü destekleyecek önlemler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmin Türkiye ekonomisi için stratejik önem taşıdığını belirterek, kamu ve özel sektör arasındaki güçlü iş birliğinin sektörün başarısındaki en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Kavaloğlu, Türkiye'nin turizmde elde ettiği başarıyı daha ileriye taşımak, sürdürülebilir büyümeyi desteklemek, ülke markasını güçlendirmek ve sektörün ülke ekonomisine sağladığı katma değeri artırmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini vurguladı.

Ziyaret, Türkiye ve Antalya turizminin geleceğine yönelik ortak vizyonun güçlendirilmesi ve sektörün öncelikli gündem maddelerinin değerlendirilmesi açısından verimli bir görüşme olarak gerçekleşti.

AKTOB Yönetim Kurulu, nazik ev sahipliği ve turizm sektörüne verdiği destek dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerini sundu.