AKÇAKOCA’NIN MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI ARTIYOR

AKÇAKOCA’NIN MAVİ BAYRAKLI PLAJLARI ARTIYOR
Yerel yöneticiler, bu yıl EMITT’teki Akçakoca standına selfibox cihazı koyarak ziyaretçilere ilçenin tarihi ve turistik alanlarıyla selfi fotoğraf çekme imkânı sunarak dikkat çekti. Belediye Başkanı Yemenici, İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında ve bulundukları alanda yaklaşık 20 milyonluk bir nüfus olduğunu hatırlatarak “Turizm Bakanlığı’ndan belgeli 480 işletme belgeli, mahalli idarelerden 200 adet ruhsatlı toplam bin 680 yatak kapasitesi mevcut” dedi.
Yukarı Mahalle'deki sit alanında 150 tarihi ev bulunduğunu, sivil mimari örneği bu evlerin yenileme işine başladıklarını belirten Yemenici “Buradaki çalışmaları bitirdikten sonra Safranbolu’dakilere benzer evlere sahip tarihi mahallemizi yeniden canlandıracağız. Yukarı Mahalle’deki yöresel pazarı da canlandırıyoruz. Eskiden sadece yazı açık olan bu pazarı artık yaz-kış açık tutuyoruz. Ziyaretçiler buranın kendine özgü doğal ortamında ruhlarını dinlendirip, yöresel lezzetlerin de tadını çıkarıyor.”

Hırçın Karadeniz’e cankurtaran

Kentin en önemli tarihi yapılarından biri olan Ceneviz Kalesi’ni baştanbaşa yenilediklerini hatırlatan Başkan Yemenici, “Yenileme çalışmaları ağustos ayında bitecek. Buranın sahilindeki plajımız ve Çuhallı Plajı mavi bayraklı olarak hizmet veriyor. Bu iki plaja ek olarak iki plajımıza daha mavi bayrak alıyoruz” dedikten sonra şunları söyledi: “Hırçın Karadeniz’de yaz aylarında karşılaşılan boğulma vakalarını azaltıp denizimizi güvenli hale getirdik. Bundan sonra Akçakoca sahillerinde boğulma olayları yaşanmasın diye, 25 adet jetski’li cankurtaran hizmet verecek. Cankurtaranlar denizi gözleyip, gerekli uyarıları da yapacak. Böylece yaz aylarında Akçakoca’ya gelip tatil yapan ziyaretçilerimiz denizde güven içinde yüzecek.”

Türkiye’nin en eski turistik ilçelerinden biri olmanın verdiği sorumlulukla, turizme gereken önemi verdiklerine dikkat çeken Başkan Yemenici açıklamalarını şöyle noktaladı: “Kanalizasyon altyapımızı güçlendirdik. Birçok parkı hizmete açarak önceliği turizme veriyoruz. Şelaleleri, tarihi yapıları, doğal güzellikleri, mağaraları, rafting imkânı ve tekne gezileriyle her yaştan ve her zevke uygun seçenekler sunan Akçakoca, turizmin parlayan yeni yıldızıdır. İstanbul ve Ankara’daki tatilcilere sahip olduğumuz güzellikleri daha fazla anlatmayalım, en iyisi gelip gözleriyle görsünler.”