ACE of M.I.C.E. EXHIBITION by TURKISH AIRLINES BAŞLADI

Halil ÖNCÜ ( İSTANBUL ) - Etkinlik, toplantı ve kongre endüstrisi fuarı 6. ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines, İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

Dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini İstanbul’da buluşturan fuara, Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Rusya gibi çok sayıda destinasyon katılıyor.Fuarın açılış töreninde KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri ATAOĞLU, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi USTA,  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. BAĞLIKAYA, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Vekili Onur GÖZET, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bahadır YAŞIK, Rixos Hotelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah TAMİNCE, Türk Hava Yolları Yurtiçi Satış Başkanı Emre MENEVŞE ve Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan ATAMAN konuşma gerçekleştirdi. 

250 uluslararası firma, 500’den fazla profesyonel ve 15 bin ziyaretçinin katılması beklenen Türk Hava Yolları’nın (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen fuar 22 Şubat tarihine kadar devam edecek.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya konuşmasında; kongre turizminin, Türkiye turizmindeki önemine değindi. Bağlıkaya; “Bu etkinliğin, dünya kültür mirasının parçası eşsiz güzelliklere sahip İstanbul’da düzenlenmesi ayrı bir mutluluk. Hepimizin amacı; turizmde yakaladığımız ivmeyi sürdürerek, ülkemizi dünya turizminde çok daha üst sıralara taşımak. 2019 yılında hedeflere ulaşacağımıza, hatta bu hedefleri pozitif yönde revize edeceğimize inanıyoruz. Turist sayısını artırmanın yolunun sezon uzatmak ve destinasyon artırmaktan geçtiğini nasıl biliyorsak, turizm gelirimizi bulunduğu seviyelerden yukarılara çıkarmanın yolunun, turistin otel dışı harcamalarının yükseltilmesi ve niş segmentlerdeki turist sayısının artırılmasından geçtiğini biliyoruz. M.I.C.E, golf, kruvaziyer, sağlık, spor, yat, gastronomi bu segmentlerin başında geliyor. M.I.C.E sektörü, turizm gelirlerinin artırılmasında kilit role sahip. Yapılan araştırmalar mevsim sınırlaması olmayan bu segmentte seyahat gerçekleştirenlerin, kitle turizmine göre 3 kat daha fazla harcama yaptıklarını ortaya koyuyor. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, otelleri, kongre merkezleri ve profesyonel sektör temsilcileri ile her tülü etkinliğe ev sahipliği yapacak çok önemli bir potansiyele ve altyapıya sahibiz. M.I.C.E sektörünün istediğimiz ivmeyi yakalayabilmesi için uluslararası ses getirecek organizasyonları yeniden ülkemize kazandırmamız gerekiyor. Bu amaç ile biz, TÜRSAB olarak her türlü proje, çalışma ve iş birliğine hazırız ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl, kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Best Event World Festivali’ne ev sahipliği yapacağız. Kongre turizmini canlandırmak adına atılan önemli bir adım olan bu etkinlik, yaratıcı etkinlikler ve uygulama Derneği (YEPUD) ve TÜRSAB’ın gayretleriyle ülkemize kazandırıldı. TÜRSAB olarak, bu yıl 6. düzenlenen, sektörün temsil edildiği ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines Fuarı’nı da çok önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.

Türkiye’de kongre turizminin gelişim ivmesine de önemli katkıları olan sektör buluşması dünya genelinde kaliteyi artırarak, farkındalık oluşturuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise “The ACE of MICE Exhibition” fuarına 40 metrekarelik bir stant ile katılıyor.
250 uluslararası firma, 500’den fazla profesyonel ve 15 bin ziyaretçinin katılması beklenen fuar 22 Şubat tarihine kadar devam edecek.