2012'DE 4 MİLYON RUS TURİST BEKLENİYOR

Celal Kılıç, ödül töreninde yaptığı açıklamada 2012´de 4 milyon Rus turist hedeflediklerini söyledi. Kılıç’ın  2012 Rusya pazarı için değerlendirmeleri şöyle:“Kültür ve Turizm Bakanımız  Ertuğrul Günay’ın fuara katılması çok önemli. Türkiye olarak fuar alanında en iyi ve en büyük stantta yer alıyor.17 özel şirket ve diğer kamu kurumları Moskovada’ki fuara katıldı. Türkiye’nin hedefi 2-3 yıl içinde 5 milyon Rus turistRuslar´ın gelir seviyesi arttıkça yurt dışında tatil talepleri artıyor. Sektörde çok cazip fiyatlar var. Sunulan kaliteli hizmetten memnunlar. Bunu sürekli almak istiyorlar. Kalite ve fiyat dengesi daha fazla turistin Türkiye´ye gitmesini sağlıyor.

Hedef sıfır sorun

Geçen yıl kaçak içki zehirlenmeleri ve trafik kazaları ile üzücü olaylar yaşandı. Para cezaları, otellerin kapatılması gibi sıkı önlemler gündemde.Özellikle otobüsle şehirlerarası turlarda 24:00-06:00 arasında seyahat yasağı başlatıldı. Çift şoför uygulaması zorunlu hale geldi ve hız sınırlaması getirildi.

Ruslar geçen yıl 3 milyar dolar bıraktı

Türkiye´ye gelen turistler kişi başı yaklaşık 1000 dolar civarında ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Geçen yıl Türkiye´yi ziyaret eden 3,5 milyon Rus turist yaklaşık 3 milyar dolar civarında ülke ekonomisine katkı sağladı.Turizmin ülke ekonomisne çarpan etkisi var. 20-25 sektör bundan etkileniyor. Camcısından madencisine, tarım sektöründen taşımacılığa kadar bir çok sector canlanıyor.

İstihdama olumlu yansımaları var. Elde edilen gelirin yüzde 80´i ülkede kalıyor. Yeniden sektöre yatırım olarak dönüyor. Yeni istihdam alanları oluşuyor.İki ülke halklarının karşılıklı ziyaretleri, birbirlerini tanımalarını sağlıyor, halklar arasındaki önyargılar ortadan kalkıyor. Sorunlar azalıyor. İkili ilişkiler de daha sağlıklı bir zemine oturuyor. “