2. TÜRKİYE TURİZM TEDARİK FUARI AÇILDI
Otel Satınalma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD) tarafından Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Turizm Tedarik Fuarı, Belek Maritim Pine Beach Hotel’de açıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun da katıldığı açılış renkli görüntülere sahne olurken,fuar 95 tedarikçi çözüm ortağı ile birlikte bine yakın yerli ve yabancı marka katılımıyla gerçekleştiriliyor. Fuarda 6 milyar liralık iş hacminin gerçekleşmesi bekleniyor.
Otel Satınalma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD) Başkanı Bülent Bilgiç, bu yıl turizmde rekorlara imza atıldığını ve Antalya'da yaklaşık 16 milyon turisti ağırladıklarını söyledi. Bilgiç, “Bu yıl Antalya’da rekorlar alt üst oldu, 2020 yılına daha da büyük umutlarla giriyoruz. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuarımızda 4 milyar olan işlem hacmimizi, bu yıl 95 tedarikçi çözüm ortağımızla birlikte bine yakın yerli ve yabancı marka katılımıyla 6 milyar liraya çıkarma hedefindeyiz” dedi.
Açılışta konuşan Vali Münir Karaloğlu, iyi geçen bir sezon yaşadıklarını söyledi. Vali Karaloğlu “ 2020 yılına daha umutla giriyoruz. Yüzde 17'lik büyümenin üzerine koyarak, 2020'yi tamamlarız diye temenni ediyoruz. Bunun için hedef koymak, bu koyduğumuz hedefler doğrultusunda da çalışmak gerekiyor" dedi. Vali Karaloğlu, otellerin satın almacılarının ihtiyaçlarını öncelikle ilden, eğer ihtiyaçlarını bulamıyorlarsa bölgeden ya da ülke genelinden temin etmesi gerektiğini belirtti.
Konuşmalar sonrasında Türkiye Turizm Tedarik Fuarı açılış kurdelesi Vali Münir Karaloğlu, Otel Satınalma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD) Başkanı Bülent Bilgiç ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu fuarda açılan stantları gezerek, detaylı bilgiler aldı.