YÖRSİAD’DAN GÜNEŞ ENERJİSİNE DESTEK

ICCI-Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı tarafından ilki 9 Ocak’ta İzmir’de düzenlenen “Enerji Sohbetleri”nin ikincisi, “Türkiye’de Güneş Enerjisi Sektöründeki Yatırımlar, Gelişmeler ve Beklentiler” başlığıyla Antalya’da Akra Barut Otel’de GÜYAD sponsorluğunda ve YÖRSİAD’ın (Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği) destekleri ile gerçekleştirildi.

YÖRSİAD’DAN GÜNEŞ ENERJİSİNE DESTEK

Toplantıya çok sayıda sektör temsilcisinin yanında Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Sadi Kan, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamacıoğlu da katılan isimler arasındaydı. Toplantıya ICCI ve PennWell Türkiye Genel Müdürü Feraye Gürel, Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği GÜYAD Başkanı Cem Özkök, YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Başkanı M. Aykut Ege ve Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan da katıldı.

Güneş enerjisinin önemine dikkat çekti!

Toplantının açılışında bir konuşma yapan ve organizasyona destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren YÖRSİAD Başkanı M. Aykut Ege, güneş enerjisinin ve enerji verimliliğinin önemine dikkat çekerken, Antalya’nın özellikle güneş enerjisini iyi kullanan illerin başında geldiğini dile getirdi. YÖRSİAD olarak öncelikli hedeflerinin doğayı korumak olduğunu söyleyen Ege, “Biz Yörükler doğaya çok önem veririz ve doğaya saygılı ve tutkunuzdur.  Doğa denilince hep aklımıza Yörükler gelir. Enerjiyi de verimli olarak kullanırız. Güneş enerjisi günümüzde en çok yatırım yapılan alanların başında geliyor. Antalya güneşi en iyi hisseden illerin başında ve güneş enerjisi kullanımında çok ileri bir noktada. Güneş enerjisinin inşaat sektöründe de yoğun kullanılması gerekiyor. Bizler YÖRSİAD olarak güneş enerjisinin daha yoğun kullanılması adına elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.