YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ALDATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

TUREB Sahte Rehber Avında!

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ALDATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB), eş zamanlı olarak bazı önemli turizm bölgelerinde sahte rehberlere yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlerde çok sayıda sahte rehber ve kaçak acente tespit edildi. TUREB Başkanı Suat Tural, denetimlere devam edeceklerini bildirerek, “Yerli ve yabancı turistlerin aldatılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. İl Kültür Turizm Müdürlükleri, kolluk kuvvetleri ve bölgelerdeki yetkili turist rehberliği meslek odalarıyla birlikte denetimleri sıkılaştıran TUREB, eş zamanlı olarak Bozcaada, Ayvalık, Salda Gölü, Lavanta Bahçeleri, Ankara merkez ve Beypazarı, İstanbul’un muhtelif noktaları, Çeşme Alaçatı ile Denizli’de sahte rehber ve acentelere yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlerde Salda Gölü'nde 6, Çeşme Alaçatı'da 2, Bozcaada'da 2 olmak üzere sahte rehber tespit eden TUREB, aynı zamanda pek çok kaçak acentecilik faaliyetini de belirledi. Sahte rehber ve acentelerle ilgili gerekli işlemler yapıldı.

KUSURLU HİZMET

Denetimlere aralıksız devam edeceklerini belirten TUREB Başkanı Suat Tural, sahte rehber ve acentelere yönelik mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi. TUREB’e bağlı turist rehberlerinin COVID-19 ile ilgili tüm eğitimleri aldıklarını hatırlatan Tural, “Önceliğimiz sağlık. Yerli ve yabancı turistlerin aldatılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bu konuda vatandaşların bilinçli olması gerektiğine de vurgu yapan Tural, “Sahte rehber veya acenteden hizmet alan vatandaşımız aldatılmış oluyor. Bu kusurlu hizmet. Tüketici Haklarına göre, kusurlu hizmette vatandaşlarımız para iadesi isteyebilir. Haklarından vazgeçmesinler. Ama önemli olan vatandaşlarımızın bilinçli davranması. Acente ararken titizlikle araştırma yapsınlar” dedi. Tural, denetimlere destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, yaptırımların daha ağır olması gerektiği yönündeki görüşlerini de dile getirdi.