ÜNİVERSİTELERDEKİ TURİZM PROGRAMLARI ‘YOLGEÇEN HANI’ OLMAKTAN ÇIKARILMALI

ÜNİVERSİTELERDEKİ TURİZM PROGRAMLARI ‘YOLGEÇEN HANI’ OLMAKTAN ÇIKARILMALI
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tezleri ile araştırmalarının sunulacağı kongrede ayrıca turizm alanının en iyi doktora ve yüksek lisans tezleri de sahiplerini bulacak.

8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi Nevşehir’in Avanos İlçesinde başladı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen kongre 29 Nisan 2016, Cuma günü Altınyazı Otel’de başladı. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerin tezleri ile araştırmalarının sunulacağı kongrede ayrıca turizm alanının en iyi doktora ve yüksek lisans tezleri de sahiplerini bulacak.

“Yeni YÖK Kanunu’nda yönetici atamalarına yeni düzenlemeler getirilmeli”

Kongrenin açılış toplantısında bir konuşma yapan Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi editörü ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak, turizm eğitimi ve araştırmaları alanlarında Türkiye’nin dünyanın öncü ülkeleri arasında yer almaya başladığını vurgulayarak, bu gelişmeye uygun akademik atamalar ve teamüller konusunda birtakım sıkıntıların hala yaşandığını, bunun da bu gelişme ile uyumlu bir durum olmadığını söyledi. Prof. Dr. Kozak “Gerek Türkiye adresli yayınların, gerekse dünyadaki Türk turizm akademisyenlerinin kayda değer çalışmalar yapmasıyla dünyada ilk 10’a giren bir ülkeyiz. Ancak ne yazık ki üniversitelerdeki turizm programlarında bu müthiş gelişime uymayan atamaların hala yapılıyor olması, bu gelişimin önündeki en büyük engel olarak durmaktadır” dedi. Prof. Dr. Kozak turizm fakültelerine ve bölümlerine yapılacak atamalarda hiç olmazsa ilgili kurumlarda en az beş yıl görev yapma koşulu getirilmesinin yararlı olacağını açıklayarak, hazırlanmakta olan yeni Yükseköğretim Kurulu Kanunu’nda bununla ilgili düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğine dikkatleri çekti. Prof. Dr. Kozak böylelikle turizm okul ve bölümlerine yapılan yönetici atamalarının“yolgeçen hanı” olmaktan kurtulabileceğini vurguladı.
Toplantının açılışında konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan da, böyle bir kongrenin ev sahipliğini yapmaktan memnun olduklarını söyleyerek, böyle bir kongrenin turizm alanında yaşanan gelişmelere katkı yapmasını beklediklerini belirtti. Kongrenin açılışının diğer konuşmacısı olan Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan da konuşmasında kongrenin başarılı olmasını diledi.

Prof. Dr. Tunca Toskay’a hizmet ödülü verildi

8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi kapsamında Prof. Dr. Tunca Toskay’aAnatolia Turizm Eğitimine Hizmet Ödülü verildi. Ödül töreninde konuşan Prof. Dr. Tunca Toskay, turizm alanındaki akademik çalışmalarını 1980’lerin sonunda sonlandırmasına rağmen, önceki yıllardaki çalışmalarının hatırlanarak böyle bir ödülün verilmesinden dolayı teşekkür etti.

En iyi tezler sahiplerini bulacak

Kongre kapsamında ülkemizin en nitelikli tezleri sahiplerini bulacak. Beş seçici kurul altı alanda en iyi çalışmaların sahiplerini belirleyecek. 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi’nde “En iyi doktora tezi ödülü”, “Doktora tezi teşvik ödülü”, “En iyi yüksek lisans tezi ödülü”, “Yüksek lisans teşvik ödülü”, “En iyi araştırma bildirisi ödülü” ile “Prof. Dr. Hasan Işın Dener Özel Ödülü” sahiplerini bulacak.

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması Sergisi

Kongre kapsamında Avanos Belediyesi ile işbirliğinde Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın sergisi de yapılıyor. Avanos şehir merkezinde Testi Heykelin yanında düzenlenen sergi, sokak sergisi olarak 28 Nisan – 01 Mayıs 2016 tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Sergide “Her şey dahil” teması ile gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren eserler ile finale kalan eserlerden oluşan 45 karikatür yer alıyor.