TÜRSAB SEÇİMLERİNE REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Türkiye’de “köy köy”, “İlçe ilçe” ve “şehir şehir” gezen Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak’ın ziyaret ederek tokalaştığı, yanaklarından öptüğü ve herbirine birer çam fidanı armağan ettiği yaklaşık 5 bin 500 acenteden 4471’i Türsab Genel Kurulu’na evraklarını göndererek delege oldu.

ACENTELER UMUDUNU KONGREYE BAĞLADI

Türk turizminin geleceğini belirleyecek olan Türsab kongresi için çalışmaları “Türsab Hepimizin” ekibi ile sürdüren Emin Çakmak “Geçen kongrede 3500 katılımla rekor kırmıştık. Ancak bu kez 4471 delege katılımı ile yeni bir rekor daha kırıyoruz. Bu büyük katılım Türk turizminin sıkıntıda olduğunun aynasıdır. Acenteler umudunu değişime ve demokratik bir Türsab beçimine bağladılar” dedi.

EMİN ÇAKMAK’TAN ACENTELERE 5 BİN 500 ÇAM FİDANI

Türsab Başkan Adayı Emin Çakmak Türsab’ın geçen genel kurulunda yaklaşık 900 oy alarak başkanlığı kıl payı kaçırdıktan sonra durmadı. Genel Kurul’da yeniden aday olduğunu açıklayan Çakmak, Anadolu yollarına düşerek 81 il ve 50 ilçede seyahat acentelerini ziyaret etti. Yaklaşık 36 aylık çalışma sonucu Türkiye’nin dörtbir yanında toplam 5 bin 500 acenteyi ofislerinde ziyaret etti. Bazı bölgelerde acentelerle buluşmalar yaptı. Acente ziyaretleri ve toplantılara katılan acentelerin yöneticileri ile tokalaşan ve onları yanaklarından open Emin Çakmak “Dikili bir ağacınız olsun” diyerek bereket sembolü olan çam fidanı armaan etti.

4471 DELEGE İLE YENI BİR REKOR

Türk turizminin geleceğini belirleyecek olan Türsab kongresi için çalışmaları sürdüren Emin Çakmak “Geçen kongrede 3500 katılımla rekor kırmıştık. Ancak bu kez 4471 delege katılımı ile yeni bir rekor daha kırıyoruz. Bu büyük katılım Türk turizminin sıkıntıda olduğunu aynasıdır. Acentelerin hepsi değişimi arzu ediyorlar ve kongreye gelerek demokratik haklarını kullanmak istiyorlar.

DEMOKRATİK BİR SEÇİM BEKLİYORUZ

Hangi adayı seçerlerse seçsinler Türk turizminin en önemli sivil toplum kuruluşu olan Türsab’da demokratik bir seçim olacağına inanıyoruz. Acentelerin vereceği oylarla çıkacak sonuca saygı duyacağız. Ancak Türsab Hepimizin ekibi olarak Anadoluyu gezerken uğradığımız her acenteyi dinledik ve onların söylemlerinden, isteklerinden yola çıkarak 154 proje hazırladık. Daha sonraki ziyaretlerimizdeproje sayımız arttı. Yeni projeleri de yönetime geldikten sonra açıklamayı düşünüyoruz” ( kAYNAK: ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM )