TÜRSAB’DAN TÜKETİCİYE 'GÜVENLİ TATİL' FİLMİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), tatilde yaşanan tüketici mağduriyetlerin önüne geçilmesi adına kısa bir film hazırladı.

TÜRSAB’DAN TÜKETİCİYE 'GÜVENLİ TATİL' FİLMİ

Güvenli tatil filmi, sahte faaliyetlerle tüketicilerin tatil öncesi ve sonrasında yaşadığı sorunların minimuma indirilmesi için adeta bir rehber niteliği taşıyor. TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı Av. İlker Ünsever, video süresince hassasiyet gösterilmesi gereken konular hakkında tüketiciye açıklamalarda bulundu. “Tatilinizi organize ederken dikkat edeceğiniz ilk şey nedir” sorusuna açıklık getirdi. İlker Ünsever; Turizm Bakanlığı teminatı, tatil sigortası ve TÜRSAB’ın sağlayacağı haklar gibi önemli konularda da bilgi verdi.

Video süresince güvenli ve keyifli tatilin pusulasını açıklayan TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı Av. İlker Ünsever; “Sizin satın aldığınız ürünün satanı eğer bir seyahat acentası değilse, yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Ne olduğunu bilmediğiniz internet sitelerinden alacağınız tatille ilgili bir güvence veremem. Ama eğer bir seyahat acentasından ürün satın aldıysanız; elinizde bir sözleşme, bu sözleşmeye dayalı mutlaka bir sigorta ve o seyahat acentasının Turizm Bakanlığı nezdinde teminatı, TÜRSAB nezdinde başka yaptırımlarla karşılanacak haklarınız mevcut demektir” sözleriyle de tatil satın alırken seyahat acentalarının tercih edilmesinin önemini anlattı.

TÜRSAB tarafından hazırlanan güvenli tatil filmi, Ramazan Bayramı tatili süresince tüketicinin bilgilendirilmesi açısından dijital ortamlarda yayında olacak.