TÜROB WTM LONDRA FUARI'NDA

Fuara yaklaşık 5.000 stantlı kurum ve kuruluş ile 50.000 üzerinde turizm profesyoneli ziyaretçi olarak katılıyor.

Turizm sektörü açısından büyük önem taşıyan WTM Uluslararası Turizm Fuarı gelecek yıla yönelik iş beklentilerinin değerlendirildiği ve sektörün gelecek dönem vizyonlarını belirleyen konferanslara ev sahipliği eden seçkin bir etkinlik olarak kabul görüyor.

Türkiye'nin çok önemli turizm pazarlarından biri olan İngiltere'den 2015 yılında 2 milyon 512 bin turist gelmişti. 2016 yılında ise yüzde 32 düşüşle 1 milyon 711 bin İngiliz turist Türkiye'yi ziyaret etti.

Fuara ilişkin görüşlerini açıklayan TÜROB Başkan Yardımcısı ve TÜROB Fuarlar, Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Başkanı Müberra Eresin, şunları söyledi:

"TÜROB her zaman dinamik ve vizyonel bir yapı ile Türk Turizminin tanıtımı ve pazarlanması yönünde çalışmalarını sürdürmektedir. Avrupa, ülkemizin turizm anlamında en önemli kaynak pazarıdır. Son iki yıldır devam eden bir düşüş trendi olsa da, her zaman için önemini korumaya devam edecektir. Avrupalı turistin seyahat kültürü en gelişmiş profil olduğunu unutmayalım. Ülkemizin ulaşım avantajı ve deneyimleme zenginliği yeni nesil Avrupalı turist için bir cazibedir. Pazarlama alanında trendlerin önüne geçmeyi hedeflersek ve bunu başarırsak, sektör en yüksek seviyede emeğini ortaya koyabilecektir. Türkiye önemli bir Turizm ülkesidir ve başarısını global olarak ispatlamıştır. Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin organizasyonu ile katılacağımız fuarda en büyük stant alanına sahip ülkeler arasında bulunuyoruz. Fuarda maksimum oranda lobi faaliyeti yapabilmeyi hedefliyoruz.''

TÜROB, Fuarda EU1000 numaralı Türkiye standında ziyaretçilerle bir araya gelecek.