TÜRKİYE LONDRA KİTAP FUARI'NA KATILIYOR
Türkiye’den 7 telif ajansının katılacağı fuarda, ajanslar bir yandan Türk yazar, yayıncı ve çevirmenler için yeni bağlantılar kuracak bir yandan da edebi ve kültürel dışa açılımın önemli bir ayağını oluşturan TEDA projesini tanıtacaklar.
Dünya yayıncılık piyasasında etkili olabilmek için Londra Kitap Fuarı’na önümüzdeki yıllarda da Türkiye’nin yoğun sektörel katılımı planlanıyor. Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi koordinatörü ve Yayıncılık Moderatörü, özel yayınevi temsilcileri, İTO ve İBB Kültür A.Ş. yetkililerinden oluşan bir heyet fuar idaresi ve İngiliz yayıncılık dünyası temsilcileri ile görüşmeler yapacak.
Londra Kitap Fuarı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005’ten bu yana yürütülen TEDA projesinin tanıtımına da büyük katkı sağlaması bekleniyor. Türk edebiyat eserlerinin yabancı dillere çevrilmesi ve yayımlanmasına karşılıksız maddi destek sağlayan projede bugüne kadar 811 esere yararlandı. Bu eserlerden 560’ı 50 dilde yayımlanarak okuyucuyla buluştu.








