TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI’NDAN D-MARİN GÖCEK’E ÖDÜL

Akdeniz sahillerinin eşsiz Güney Ege kıyılarıyla buluştuğu D-Marin Göcek, 2016 yılında çevre ve doğa için gerçekleştirdiği etkinlikleriyle "En İyi Çevre Eğitim Ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü"nü almaya hak kazandı. Uluslararası Mavi Bayrak Ödülleri 6 Haziran 2017’de Ataköy Marina’da sahiplerini buldu.

TÜRÇEV tarafından organize edilen Uluslararası Mavi Bayrak Ödülleri, bulunduğu bölgede çevresel bilinçlenmenin artması, çevre eğitimi ve bilinçlendirme etkinliklerinin etkili ve doğru bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla 2001 yılından bu yana her yıl gerçekleştiriliyor. D-Marin Göcek, 2016 yılında avlama yasağı hakkında bilgilendirme, İlköğretim Okulu öğrencileri ile ağaç dikme etkinliği, ilk yardım eğitimleri ile acil bir durumda yapılması gereken müdahaleler eğitimi, tekne kaptanları ve çevre halkının katılımıyla gerçekleşen kıyı temizliği gibi öne çıkan birçok etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Tüm çalışmalarında çevre duyarlılığını ön planda tutan D-Marin Göcek, gerekli önlemleri alarak gelecek nesiller için temiz denizler bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra misafirlerine, marina personeline, marina çevresi bölge halkına çevreyi korumaya yönelik eğitim ve aktivite imkanları sağlıyor. Tüm bu kriterleri yerine getiren D-Marin Göcek, çevre dostu hizmet ve yönetim anlayışı ile "En İyi Çevre Eğitim Ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü"nü de aldı.