TÜRK VE ALMAN TURİZMCİLER ANTALYA'DA SORUNLARINI MASAYA YATIRDI

6. Uluslar arası Resort Turizm Kongresi kapsamında Antalya Adalya Elite Resort'te bir araya gelen Türk ve Alman turizmciler Bakan Avcı'nın da katıldığı toplantıda ortak sorunlarını konuştu.
Almanya’daki Türkiye rezervasyonlarda yüzde 40 gerileme olduğuna işaret eden Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye ve Türk turizmcilerle uzun yıllara dayanan dostlukları olduğunu vurgulayarak, “Türk turizmi ile dayanışma göstermek için geldik” dedi.
 
Türkiye'nin Almanya için son derece önemli bir destinasyon olduğuna dikkat çeken Fiebig, “Türkiye'nin Almanlara sunduğu turizm ürününün dünyanın hiçbir yerinde sağlanamadığını görüyoruz. Türkiye'nin yerine konabilecek bir ürün yok'' dedi.



 “Yeni bir durum söz konusu medya da hassas olmalı”
 
Türkiye talebinde güvenliğin başrol oynadığına işaret eden Fiebig, turizmde yeni bir durumla karşı karşıya olunduğunun altını çizdi. Norbert Fiebig, ''Karşı karşıya kaldığımız yeni bir fenomen var. İnsanlar bir destinasyonla ilgili karar verirken, demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri de göz önünde bulunduruyor. Bu yeni bir fenomen ve dikkatle takip edip hafife almamalıyız. Bu yeni bir meydan okuma. Bu anlamda medyanın da çok hassas olması gerektiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu. 
 
 
Avcı: Almanya ile derin ilişkilerimiz var
 
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise ''Almanya Türkiye'nin en önemli turizm pazarlarından biri. İstatistikler, Alman turistlerin ziyaret sebepleri arasında, misafirperverlik, hizmet kalitesi ve fiyatın başı çektiğini gösteriyor. Alman turist açısından beklenti ve eğilime baktığımızda ise, güvenlik, hijyen, servis kalitesi ve fiyatın öne çıktığını görüyoruz'' dedi.


 
''Turizmcilere büyük görev düşüyor''
 
Ocak-ekim 2016 yılında Almanya'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı yüzde 35 düşüş yaşandığına işaret eden Avcı, Şu anda Antalya, Almanya'dan yaklaşık bir milyon ziyaretçi kaybı var. Benzer bir durum İstanbul için de geçerli. İstanbul’da da yüzde 20’lik kayıp söz konusu” diye konuştu.
 
Almanya'da 12 tur operatörü ile 4 milyon avroluk anıtım çalışması yapıldığına değinen Avcı, “Bu ülkede 12 fuara katıldık. Ayrıca, çok sayıda Alman gazeteci, televizyoncu, iş adamı ve sporcu Türkiye'de ağırlandı ve misafirlerin tamamı memnuniyetlerini bildirdiler. Almanya ile olan turizm potansiyelinin geçmişten de iyi olması en büyük arzumuz. Bu anlamda sektör temsilcilerine büyük görev düşüyor'' dedi.


 
Daha sonra toplantının basına kapalı bölümüne geçildi. Bu bölümde Türk ve Alman turizmciler karşılıklı düşünce ve önerilerini paylaştılar.