TURİZMCİ HER TÜRLÜ ÇAREYİ DÜŞÜNÜYOR

Rusya'nın uçak krizi sonrasında olduğu gibi charter uçuşlarında Türkiye'ye sınırlandırma getirebileceği endişesi, tur operatörlerini tarifeli uçuşlara yöneltti. Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya Sivil Havacılık Kurumu Rosaviatsiya'nın, Moskova - Antalya charter uçuşlarının durdurulabileceği uyarısında bulunması sonrası birçok şirket, tur paketlerinde tarifeli uçuşları kullanmaya başladı.

Böylece tur paketlerinde tarifeli uçuşların payı birkaç kat artarken, tur fiyatları da yüzde 8 - 12 pahalandı. Rusya tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) verilerine göre, yaz sezonu için Rusya'dan Türkiye'ye satılan tur paketlerinde tarifeli uçuşların payı yüzde 50. Bu oran 2014 - 2015 yıllarına göre iki kat fazla.

Gazeteye bilgi veren Inturist ve Coral Travel şirketleri yetkilileri, tarifeli uçuşların oranının yüzde 50'ye ulaştığını, bazı turlar için THY ve Atlasglobal şirketlerinden ek tarifeli uçuşların sipariş edildiğini belirtti.

Onlinetur.ru'nun verilerine göre, Rusya'da bugün tur aketi satın almak isteyen turistlerin yüzde 40'ının tercihi Türkiye sahilleri.