TURİZM SEKTÖRÜNÜN NABZI, BU YIL DA TRAVEL TURKEY İZMİR'DE ATACAK

Turizm sektöründen satın alıcılar fuar kapsamında ağırlanacak
Travel Turkey İzmir 2010 Turizm fuarı kapsamında Yunanistan, İspanya, Hırvatistan, Karadağ, Katar , Kosova Rusya, İtalya, Mısır, Bosna Hersek, BAE ve İran gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren tur operatörleri ve seyahat acentalarından satın alıcılar ile turizm basını “Hosted Buyer Programı” adı altında katılımcı firmalarla işbirliği yapmak üzere fuara davet edildi.

Gerçekleştirilen bu özel program çerçevesinde, fuar alanında oluşturulan workshop alanı ile yabancı satın alıcılar stand sahibi turizmcilerle biraraya getirilerek yüz yüze görüşmeleri sağlanacak. Bu sayede oluşturulan iş platformu ile yerli ve yabancı turizmcilerin profesyonel bir ortamda iş bağlantıları yapmaları ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları hedefleniyor. Türk Hava Yolları’nın ve Swissotel Grand Efes Oteli’nin destekleriyle gerçekleştirilen programa toplam 21 destinasyondan uluslararası satın alıcının katılması bekleniyor.

 
Yeni bölümler ve uluslararası katılımcılar ilgi çekecek
 

Düzenlendiği ilk tarihten itibaren her yıl büyüyen Travel Turkey İzmir’de bu yıl  “Butik Oteller”, “Macera, Spor, Dalış Turizmi” ve “Sağlık Turizmi” gibi yeni özel bölümler de yer alacak. Ordu ve Osmaniye’nin “Partner İller”, Zagreb’in (Hırvatistan) “Uluslararası Partner İl” olarak yer alcağı fuarda Tayland, Makedonya, Libya, Irak, Tanzanya ve Etiyopya gibi ülkeler ve Doğu Anadolu, Serhat, Karacadağ ve Kuzeydoğu Kalkınma Ajansları da ilk kez katılımcı olarak yer alacaklar.

Dünyanın ve Türkiye’nin farklı destinasyonlarını başta İzmir halkı olmak üzere çevre illerden seyahat severlerle de  buluşturacak olan fuarın, tüketiciye yönelik olan son iki gününde katılımcı firmalar tarafından düzenlenen etkinlikler, yemek sunumları, çekilişler ve özel dans gösterileri  bu yıl da devam edecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen ve geçtiğimiz yıl 17 ülkeden 435 firmayı katılımcı ve 36 ülkeden 14.829 biletli ziyaretçi ağırlayan fuarda Türk Hava Yolları ve Anadolujet  “Hava Yolu Sponsorları”, Swissotel Grand Efes Oteli “Konaklama Ana sponsoru”, Hürriyet “Basın Sponsoru”, Power Group “Radyo İletişim Sponsoru”, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ise “Açılış töreni Sponsoru” olarak yer alacak.

Travel Turkey İzmir 2010 Turizm Fuar ve Konferansı’nda 20’ye yakın ülkeden 500’ün üzerinde firmanın katılımcı olarak yer alması bekleniyor.