TURİZM 'PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI'

Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen Kemer Turizmci STK Başkanları Buluşması’nda en çok konuşulan konuların başında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali oldu.

TURİZM 'PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI'

Endişeler dile getirilirken, her iki ülkenin de Türkiye için önemi vurgulandı ve özellikle turizmin ‘pamuk ipliğine bağlı’ olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Pandemiye rağmen Türkiye’yi geçen yıl 4.7 milyon Rus turist ziyaret etti. Yine geçen yıl, Ukrayna’dan gelen turist sayısı ise 2 milyon kişi olarak istatistiklere yansıdı.

Başkan Topaloğlu ise son yaşanan gelişmeler (Rusya’nın Ukrayna’yı işgali) nedeniyle turizmin ‘pamuk ipliğine bağlı’ olduğunu söyledi. 2016’daki uçak krizi ve pandemi nedeniyle zor süreçlerden geçtiklerini anlatan Topaloğlu, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali tez zamanda bitmesini umut ediyoruz. Herkesin önünü görmesi gerekiyor. Kemer’e en fazla turist Rusya ve Ukrayna’dan geliyor. Birbirimize zincirin halkaları gibi bağlıyız. Devlet olarak şu anda her şeyi dengede tutuyoruz. İnşallah fazla büyümeden bu savaş sona erer.” dedi.

ATSO Başkanı Çetin ise Kemer’in ATSO için çok önemli bir ilçe olduğunu söyledi. En ufak bir krizden en çok etkilenen ilçenin Kemer olduğunun altını çizen Çetin, Kemer’in hızla toparlanabildiğini aktardı.Turizm hedefleri arasında 2019’daki sayıları yakalamak olduğunu ifade eden Çetin, “Dünyada yaşanan son gelişmeler (Rusya’nın Ukrayna’yı işgali) herkes tarafından biliniyor. Türkiye’nin duruşu şu an çok iyi. Sorun yaşamadan atlatırsak çok iyi olur diye ümit ediyorum. Sorun olursa hem Antalya hem de Kemer çok büyük sıkıntı çekecek yerlerden olacaktır. 2016’daki uçak krizini inşallah tekrar yaşamayız.” dedi.

2016’daki uçak krizi ve pandemi nedeniyle zor süreçlerden geçen Türk turizmi bu krizin de büyümeden bitmesini bekliyor.