TURİZM 12 AYA YAYILMALI!

A Para’nın Ekonomi Notları programına konuk olan Limak Holding Turizm Grup Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

TURİZM 12 AYA YAYILMALI!

Avrupa’da yaşanan doğalgaz krizinin ardından turizmcilerin beklentisi hakkında konuşan Kavaloğlu, kendisinin medyada yansıtılan kadar büyük bir akış olacağını düşünmediğini çünkü halihazırda Avrupalı turistlerin yumuşak iklim koşullarından kaynaklı olarak tercihlerini Antalya’dan yana kullandıklarını belirtti.

Bu süreçte tur operatörlerinin yapacağı yeni paket turlar ve havayolu firmalarının uçuşlarının devamlılığı sağlamasının turizmciler açısından önemli olduğunu herhangi bir kısıtlamanın olmaması dahilinde geçtiğimiz sezonlara oranla Türkiye ve Antalya’ya gelen turist sayısında belli bir artış beklediğini dile getiren Kavaloğlu, temennisinin alternatif turizm şekilleriyle ülkedeki turizmi 12 yıla yaymak olduğunu da sözlerine ekledi. Doğal krizinden kaynaklanan artışı ancak yaşayarak göreceklerine dikkat çeken Kavaloğlu, Avrupalı 65 yaş üstü turistlerden ziyade Avrupa’daki futbol takımlarından kamp süreçlerini Antalya’da geçirmek adına yoğun bir rezervasyon sürecinde olduklarını da vurguladı.

“Turizm dövize oldukça endeksli bir sektör, bu sebeple kurdan kaynaklı enerji maliyetimiz yüzde 30, çalışan maliyetimiz neredeyse yüzde 100 arttı. Dolayısıyla bu artışları dengeleyebilmek için özellikle Euro bazındaki fiyatlarımıza da yüzde 20-25 oranında önümüzdeki sene için zam yaptık” diyen Kavaloğlu, son dönemlerde sosyal medyada sıkça Türkiye’nin ucuza satıldığı, ucuz bir tatil destinasyonuymuş gibi gösterilmeye çalışılan paylaşımların gerçeği yansıtmayarak provokasyon amacı içerdiğini söyledi.