TÜREL 'BÖYLESİNE SIKINTILI BİR SENE DE TURİZMİ, TARIMI İŞ DÜNYASINI KONUŞMAK KOLAY DEĞİL!'

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) Ekim Ayı Olağan Toplantısı Porto Bello Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olurken, ayrıca toplantıya KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, ANTİMDER (Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği)  Başkanı İsmail Volkan,  ANLED ( Antalya Lara Eğitim Gönüllüleri Derneği) Başkanı Erdal Özyolcu, Rus Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İrina Balcı, KEMİAD ( Kemer İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga da katılan isimler arasında yer aldı.



Gecede YÖRSİAD’a yeni üye olan Seçil Özcan, Mehmet Kılar, N.Ahmet Fırat’a rozetleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından takıldı. Bu arada YÖRSİAD’ın başarılı sporculara verdiği desteğin de yer verildiği gecede tüm imkânsızlıklarına rağmen yurt içi ve yurt dışındaki şampiyonalarda madalyalar kazanan Burdurlu başarılı atletizmci Yasemin Zengin’in de tanıtımı kısa bir tanıtımı yapıldı.  Gecede konuk olarak bulunan ve KKTC'den YÖREX Fuarına gelen Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Yönetimi de, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve YÖRSİAD Başkanı Semih Beken'e birer plaket verdi.  
Semih Beken, “Başkanımız hem projeleri hayata geçirmekte hem de yenilerini eklemekte”
Gecenin açılış konuşmasını yapan YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ‘in toplantılarına katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini sundu.

Türel’in çalışmalarını ve projelerini yakından takip ettiklerini de ifade eden Beken, “ Başkanımız hem projeleri hayata geçirmekte hem de yenilerini eklemekte. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Altın Portakal Uluslararası Film Festivali çok başarılı geçti. Biz bu organizasyonla Antalyalı ve ve Antalya’da yaşayanlar olarak büyük bir gurur duyuyoruz. Böylesine güzel festivallerin Antalya’mızda yapılması biz iş adamları için çok büyük önem teşkil etmekte. Çünkü Antalya bu organizasyonlar ile marka değerini ve bilinilirliliğini arttırıyor ve bu da bizim işlerimize değer katıyor. Başkanımızın gerçekleştirdiği ve gerçekleştirme aşamasında olduğu projeleri şehrimizin ve bölge ticaretinin gelişmesi anlamında önem taşıyor. EXPO bu yıl şehrimizi adeta bir konserler şehri yaptı. Yurt içi ve dışından birçok ünlü sanatçı burada konserler verdi. EXPO şehrimize büyük bir sinerji kattı. Bunun yanı sıra şehrimizde alt yapı ve yol çalışmaları da çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Her ne kadar bu yol çalışmalarından zaman zaman şikayet etsek de yollar değişip, köprüler, kavşaklar yeni yollar açıldığı zaman büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Başkanımızın bizim de projelerimize desteği büyük!

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken , Antalya’da düzenlemek için çalışmalr içinde oldukları ‘Uluslararası Ekonomik Forum’ hakkında da bilgiler verdi ve Başkan Menderes Türel’in bu konuya verdiği desteğin altını çizdi. Beken, “  Bizim bir projemiz var. Sayın Başkanımız Menderes Türel’de bu projemizde her zaman yanımızdalar. Antalya’da gerçekleştirmeyi istediğimiz Ekonomik Forum. Antalya’ya baktığımız zaman Organize Sanayide yer kalmadı şu anda. Burada yeni yerlerin açılması isteniyor. Serbest Bölgeye baktığımızda burada da yer kalmadı geliştirilmesi isteniyor. Bunların haricinde turizm ve tarımda her ne kadar  geçtiğimiz yıl sallantılı ve sıkıntılı bir dönem geçse de ileriye baktığımızda potansiyeli çok yüksek görünüyor. Şehrimiz hem yaşam anlamında hem de ticaret anlamında büyük ivme kat ederek büyümeye başlıyor. Biz özellikle Antalya’nın  turizm ve tarımın haricinde diğer faaliyetleri de ön plana çıkarması için ekonominin de başkenti olabileceği , sadece Türkiye içinde değil aynı zamanda doğu ile batının buluşabileceği  bir Uluslar arası ekonomik forum yapmak istiyoruz. Sayın Bakanımız Menderes Türel’e bu konuyu ilk bahsettiğimiz günden bu güne kadar çok büyük destekler verdiler. Bu projeyi Başkanımızın liderliğinde Antalya’da yapmak istiyoruz” dedi.



Türel, gecede nasıl bir siyaset hayal ettiğini açıkladı!

Zaman zaman YÖRSİAD üyeleri ile bir araya geldiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, YÖRSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek çalışmaları ve projelerde gelinen son durumu YÖRSAİD üyeleri ile paylaştı. Başkan Türel, Boğaçayı projesinde sona gelindiğini yakında projenin hayata geçmeye başlayacağını söyledi. Antalya merkezi olduğu kadar ilçelere olan yatırımları da paylaşan Türel, Tünektepe teleferik projesinin de tamamlandığını deneme seferlerinin devam ettiğini, yaklaşık 10 gün içinde de seferlerine başlayacağı müjdesini verdi.Gecede Nasıl bir siyaset hayal ettiğini de açıklayan Menderes Türel, “ Muhalefetin iktidarın doğru yaptıklarında doğru, yanlış yaptığında yanlış dediği, iktidarında muhalefetin söylediklerini nasılsa hep karşı çıkıyorlar diye kulağını tıkamadığı bir siyasi ortam hayal ediyorum. Ancak çok partili demokrasiye geçtikten sonra maalesef bunu görme imkanımız yok. Bir muhalefet her dakika, her saniye. Hiç mi doğru bir iş yapılmaz?” dedi.



Böylesine sıkıntılı bir sene de turizmi, tarımı iş dünyasını konuşmak kolay değil!

Türel, bu yılın oldukça zorlu bir yıl olduğunu ifade ederken, olumuz gelişmelerin alt alta yazıldığında, yaşananlar sonrasında Antalya’nın ve ülkemizin başına gelenlerin pişmiş tavuğun bile başına gelmediğini söyledi. Türel, “ Bu sene Antalya’mızın ve ülkemizin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Uçak krizi ile başlayan sıkıntıların sonrasın alt alta yazılabilecek 12 üzücü hadiseyi yaşamışız. Ve bunların hepsi de Uluslar arası platformlarda büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Böylesine sıkıntılı bir sene de tabii ki turizmi, tarımı iş dünyasını konuşmak kolay değil ve böylesine bir seneyi atlatmak ise hiç kolay değil. Ama umudumuzu yitirmeyeceğiz. Mutlaka geleceğe moralle bakmak zorundayız. Geleceğe umutla ve moralle bakmamızı gerektirecek bir tabloyu da göz ardı etmemeliyiz” dedi.