TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI 2019

Halil ÖNCÜ ( İZMİR ) - Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 5-7 Aralık tarihleri arasında 43 ülke ve 36 ilden gelen bin 300’e yakın katılımcısıyla gerçekleştirildi.

TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI 2019

Türkiye’nin çeşitli destinasyonları ile dünyanın farklı coğrafyalarını bir araya getirerek, turizm sektörüne katkı sağlamayı hedefleyen Travel Turkey İzmir Fuarı sektörün yanı sıra İzmirlillerin de büyük ilgisini çekti.

Tüm dünyanın dikkatini çeken Şanlıurfa Göbeklitepe’nin görücüye çıktığı fuarda, 46 ülkeden sektörel satın almacı B2B görüşmeler gerçekleştirdi. Turizm sektörünü yakından ilgilendiren özel etkinliklerin de gerçekleştirildiği fuarda, önemli isimler de yer aldı.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’nde acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, Uluslararası Destinasyonlar, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, alternatif turizm ve seyahat teknolojileri ile turizm medya kuruluşlarının yanı sıra valilikler, belediyeler, ticaret odaları ile kamu kurumları yer aldı.

13'üncü Travel Turkey İzmir Fuarı, bu yıl “İzmir Sokakları Özel Bölümü” ile de renklendi. İzmir’in ilçe belediyelerinin yer aldığı bu özel bölümde, her ilçe kendine özgü zenginliklerini tanıttı. Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sektör profesyonelleri, İzmir’i tanımanın yanında, ilçelerin güzelliklerini de görme imkanı yakaladı.