THOMAS COOK CCO’SU BJÖRNE SANDSTRÖM:'KÖTÜ GÜNDE DE TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ'

Gerçekleştirilen davete Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ALTİD Başkanı Burhan Sili, Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul, Diana Travel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Tonbul, Paloma Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Ece Tonbul Kilit ve turizmciler katıldı.

Davetin açılış konuşmasını Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul yaptı. Tonbul, Thomas Cook CCO’su Björne Sandström ve Thomas Cook yöneticilerini Antalya’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.



Hasan Tonbul’un ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir konuşma gerçekleştirdi. Thomas Cook CCO’su Björne Sandström’ün ailesi ile Antalya’da 4 hafta tatil yaptığını hatırlatan Başkan Türel, “Sandström, 15 Temmuz kalkışmasında tatil için Antalya’daydı. Bu kalkışma esnasında Antalya’yı terk etmeyerek tatiline devam etti. Bu durum tüm dünyaya önemli bir mesajdı. Antalya’ya en çok turist gönderen firmanın üst düzey yöneticisinin böyle bir dönemde tatil için Antalya’yı tercih etmesi çok önemli bir olaydır” dedi.



Antalya’nın huzur ve barış şehri olduğunu söyleyen Türel, “15 Temmuz kalkışması sırasında Antalya’da her hangi bir olay yaşanmadı. Antalya’ya gelen turistler tatillerine güven içinde devam etti.  Antalya’da temmuz ayı içinde 1 milyon yabancı turist ağırladık. Antalya iki gün haricinde, her gün 30 binden fazla yabancı ziyaretçi karşılamıştır. 2017 için daha hazırlıklıyız. Antalya olarak önümüze büyük hedefler koymalıyız. Antalya turizminin geldiği nokta ortada. Dünyada hiçbir turizm destinasyonu Antalya’nın sunduklarını sunamıyor” diye konuştu.



Antalyalı turizmcilere seslenen Thomas Cook CCO’su Björne Sandström, Türkiye’nin Thomas Cook için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi. Sandström, “Türkiye’nin sorunu Thomas Cook’un sorunudur. Türkiye ile güçlü bağlarımızı ve ortaklığımız devam etmektedir. Biz Thomas Cook olarak Türkiye’nin yanındayız. Önümüzdeki sezona odaklanmalıyız. Ancak önümüzdeki en büyük sorun uçuşlardır. Uçuş kapasitesinin arttırılması için gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Türkiye'nin tekrar eski günlerine döneceğine şüphemiz yok” dedi.

Sandström, Türkçe olarak “Bir elin nesi var iki elin sesi var” diyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.