SENE SONUNA KADAR 230 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLİYOR!

Halil ÖNCÜ (KEMER) - Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan ve alternatif turizm merkezlerinden birisi olan Olympos Teleferik güzel bir sezon geçiriyor. 2007 yılında hizmete geçen Olympos Teleferik 2022 yılı Eylül ayı sonu itibariyle 200 bin misafiri zirveye çıkarırken, hedefin sene sonuna kadar 230 bin ziyaretçi olduğu belirtildi.

SENE SONUNA KADAR 230 BİN ZİYARETÇİ HEDEFLİYOR!

Kemer Tekirova Mahallesi'nde yer alan ve yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Olympos Teleferik, yaklaşık 12 dakika süren keyifli bir yolculuğun ardından misafirlerini 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı zirvesine ulaştırıyor. Misafirler, yolculuk süresince Phaselis, Olympos Antik Kenti ve Üç Adalar’ın yanı sıra Antalya ve Kemer'in muhteşem manzarasını da izleme fırsatı yakalıyor.

Sene sonuna kadar 230 bin ziyaretçi ağırlarız!

Bu yıl iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, “Güzel bir sezon geçirdik. Bu yoğunluk hala devam ediyor. Misafir çeşitliliği bu yıl doğal olarak çok fazla. Daha çok Rus ve Ukrayna ağırlıklı çalışırken bu yıl çok daha fazla diğer ülkelerden misafirler aldık. İyi sezon geçiriyoruz. Sezon başı ben iyimserdim. Bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Bizim bütçemiz tutuyor. Bu bütçenin bir tık daha üstüne çıkacağımızı düşünüyorum. Şu anda 200 bin kişiyi Olympos Teleferik ile zirveye taşıdık. Yıl sone itibarıyle bu rakamın 230 binleri bulmasını bekliyoruz.”dedi.

Zirvede yenilikler için çalışmalar yapıyoruz!

15 yıllık bir işletme olarak gelecek adına yenilikler peşinde olduklarını da dile getiren Gümrükçü, Olympos Teleferik’in Türk turizmi için önemli değere sahip olduğunu da söyledi. Gümrükçü “ Zirvede proje bazında bir takım yenilikler düşünüyoruz. 15 senemizi bitirdik. 15 seneden sonra biraz daha misafirlerimize yenilikler sunmak istiyoruz. Zirvede gerçekleştirmeyi planladığımız yeni  projemiz ile ilgili resmiyette çözmemiz gereken işlemler var. Ondan sonra sürprizlerimiz var. Kemer için, Antalya için ve Türk turizmi için çok müthiş bir işletme burası. Malum İsviçre-Avusturya ortaklığı olan bir işletme burası. 15 yıldan bu yana burada bu işletme burada devam ediyor. İsviçreliler bu konuda çok önem veriyorlar. Bu da Kemer için çok büyük bir değer. Kemer’de işletmemizi pozitif olarak kullanıyor. “dedi.

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçimiz var!

Dünyanın dört bir yanından misafiri Olympos Teleferik’te ağırladıklarını da söyleyen Haydar Gümrükçü “ Dünyanın neresinden Antalya’ya misafir geliyorsa onlardan büyük bir kısmı buraya da geliyor. Macaristan, Polonya, Baltık ülkeleri, İngiltere gibi ülkelerden bizleri tercih edenler bu sene daha öne çıktı. Bu pazarlar geçtiğimiz yıllarda çok çok azdı. Bunun yanında Asya pazarı hala çıkışta. Arap pazarı çok iyi. Bu Pazar da giderek artıyor. Tabii ki Ukrayna ve Rusların yerini doldurmak zar ama onların yerini  bu pazarlar ile dolduruyoruz. “diye konuştu.