SEKTÖR LİDERLERİ DÜNYA TURİZMİNİN GELECEĞİNİ BU FORUM’DA KONUŞACAK

 World Tourism Forum (WTF) öncesi , Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen basın toplantısında konuşan WTF Başkanı Bulut Bağcı “Turizmin kalbi İstanbul’da atacak. 100 duayen ismin konuşmacı olarak katılacağı zirvede 7 bin kişiyi ağırlamayı planlıyoruz” dedi.

Dünya turizmine yön veren liderlerin bir araya geleceği World Tourism Forum, bu yıl ikinci kez İstanbul’da gerçekleşecek. 4-6 Şubat tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan zirvede yeni pazar ‘Afrika’ ve yaşanan sınır güvenliği olaylarının turizme etkisi olacak konuşulacak. 4 bin yerli, 3 bin yabancı olmak üzere toplamda 7 bin konuğun beklendiği dev organizasyon, World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı liderliğinde hayata geçiyor. Zirve öncesi basın mensupları ile bir araya gelen WTF Başkanı Bulut Bağcı, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen zirvenin Türk turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

7 bin katılımcı bekleniyor

Geçen yıl katıldıkları Davos Zirvesi sonrası Türkiye’de de Davos Zirvesi standartlarında sahip bir organizasyon yapmaya karar verdiklerini söyleyen Bağcı şunları söyledi: “Amacımız turizm alanında yön veren yatırımcı ve dünya da turizm sektörüne yön veren yöneticileri medeniyetlerin yüz yıllardır yan yana bir hayat sürdüğü İstanbul’da araya getirmek. Geçtiğimiz Nisan ayında ise World Tourism Forum’u ilk kez gerçekleştirdik ve sektör problemlerini konuştuk. Bu yıl ise turizm sektöründe duayen 100 ismin konuşmacı olarak söz alacağı organizasyonda 7 bin katılımcıyı İstanbul’da ağırlayacağız.

Türk turizminin potansiyelini ortaya çıkaracağız

Turizm trendlerini belirleyen kanaat önderlerini, yatırımcıları, siyasi otoriteleri ve sektör temsilcilerinin buluşacağı forum hakkında bilgi veren Bağcı “World Tourism Forum da Akdeniz zirvesinin sonuçlarını, turizmin yeni trendlerini, uluslararası krizlerin sektöre etkisini konuşacağız. Zirvenin Türkiye ekonomisi de ana gündem maddeleri arasında olacak” dedi. Bağcı, yapılacak olan zirvenin global çapta Türkiye’nin tanıtımı anlamına da geldiğini belirterek “Türk turizm sektörünün potansiyelini ve tanıtımını yapacağız. Ülkemizin turizm gelirini artırmak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Sektör liderleri İstanbul’da buluşacak

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile bu yıl ikinci kez gerçekleşecek World Tourism Forum, turizm trendlerini belirleyen kanaat önderlerini, yatırımcıları, siyasi otoriteleri ve sektör temsilcilerini İstanbul’da buluşturacak. World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı başkanlığında İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan zirvenin konuşmacıları arasında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Avrupa Komisyonu Eski Başkanı José Manuel Barroso, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, ABTA CEO’su Mark Tanzer, Mama Shelter’ın kurucusu Serge Trigano, Trivago’nun Kurucu Ortağı Rolf Schrömgens ve Deniz Bank CEO’su Hakan Ateş gibi isimler bulunacak.

Sektörün Oskarları Sahiplerini Bulacak

5 Şubat akşamı ise bu yıl ikincisi düzenlenecek ve “Dünya’da Turizm Oskarları” olarak adlandırılan “World Tourism Awards” ödül töreni yaklaşık bin kişinin katılım ile Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek. Gecenin sonunda ise 40’tan fazla kategoride ödül sahiplerini bulacak.