SAYD BAŞKANI ALTINAY: SAYIN BAKANIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ!

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Sefa Altınay, "Sayın Ersoy'u Kültür ve Turizm Bakanı olarak görmekten memnuniyet duyuyoruz ve kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

SAYD BAŞKANI ALTINAY: SAYIN BAKANIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ!

SAYD'dan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"80 li yıllarda özellikle devlete ait arazilerin tahsis yöntemi ile özel sektöre açılması ve eş zamanlı olarak Almanya’da 70 li yıllarda Türk işçilerin memleketlerine daha rahat ulaşımlarını sağlamak üzere uçak bileti organizasyonunu dönemsel uçak kiralamaya dönüştürerek Full Charter tecrübesi edinen Türk müteşebbislerin Seyahat Acentesi vasfı kazanmasının aynı döneme denk gelmesi Türk Turizminin yükselişe geçtiği dönem olarak hafızalarımızda. Ardından Sovyetler Birliğinde Glasnost ve Peresteroyka politikaları ile komünizmden piyasa ekonomisine geçişi yine 1989 yılında 350 bine yakın soydaşımızın Türkiye ye zorunlu göçe zorlanması ve Rus dili ve kültürüne aşina soydaşlarımızın Kafkas kökenli soydaşlarımız ile birlikte dil ve kültür avantajlarını kullanarak Rus coğrafyasında ve Türki Cumhuriyetlerden Türkiye turizm hareketine öncelik etmeleri ardışık denk gelmektedir.

Yukarıda bahsi geçen gelişmeler ve etkileri ile devlet planlamasının aynı döneme tesadüf ettiği 80 ler ve 90 larda Türk yatırımcılarının gayreti ve geleneksel misafirperverliğimiz birleşerek güleryüz ve iyi ev sahipliği neticesinde mas turizminin önünü açmıştır. Bu süreçlerin doğal sonucu olarak yetişen profesyoneller konjektüründe desteği ile çok başarılı işler çıkarmaya başlayınca yabancı turizm şirketleri de gelişmelere uzak kalamayarak ülkemizde hızlı yatırımlar yapmaya başlamışlar ve Türkiye dünya turizm liginde üst sıralara yükselmiştir.

İki binlerde olgunlaşan ve önüne çıkan fırsatları iyi değerlendirmiş olan sektörümüz 80 ler ve 90 ların iyilerini alıp üzerine koyarak yaptıkları akıllı yatırımlar 2. jenerasyon eğitimli ve turizm teknolojileri, ekonomi, müşteri ilişkileri konusunda donanımlı profesyoneler ile zirveye yaklaşmıştır.

Konjektür gereği birkaç rüzgarı arkasına alarak gelişen 80 ler 90 lar ve profesyonelleşmiş ikibinler ile artık seviye yakalamış turizmimizin bir sonraki eşiği ancak iyi tanıtı, doğru yatırım ve sekötrü en ince detayına kadar tanıyan ve yönlendirebilen kamu yönetimi olmalıydı ve yeni yönetim modeli ile birlikte bunun zemini hazırlandı, tüm gözler icracı mercii olacak olan Kültür ve Turizm Bakanı kim olacak üzerinde yoğunlaşmışken dün gece Sayın Mehmet ERSOY Kültür ve Turizm Bakanı olarak anons edildi.

Sıfırdan yaratmış olduğu turizm markaları ve müşteri odaklı yaklaşımlarının yanı sıra doğru pazarlama ve markalaşma yönünde attığı adımları yıllardır izlediğimiz Sayın ERSOY Kültür ve Turizm Bakanı olarak  görmekten memnuniyet duyuyoruz. Sayın Bakanımıza başarılar dileriz"