SAĞLIK TURİZMİNDE ANTALYA’DA BÜYÜK BULUŞMA

Türkiye’nin önde gelen birçok hastane, sağlık kuruluşu ve medikal turizm acentesi Dünya Medikal Turizm Günü olan 16 Kasım 2022 tarihinde Antalya’da geçekleştirilecek olan The Hospital & Clinic Show Uluslararası Fuarı ve Konferansı’nda yurt dışından gelen katılımcılarla bir araya gelecek.

SAĞLIK TURİZMİNDE ANTALYA’DA BÜYÜK BULUŞMA

Türkiye’nin önde gelen birçok hastanesi, sağlık kuruluşu ve medikal turizm acentesi 2 gün boyunca farklı ülkelerden gelen birçok sağlık turizmi acentesi ve bu alandan faaliyet gösteren diğer kuruluşlarla Antalya’da bir araya gelecek.

The Future X Events & Fuarcılık ve GUSİB tarafından organize edilen The Hospital & Clinic Show Uluslararası Fuarı ve Konferansı 16-17 Kasım 2022’de Antalya’daki Limak Atlantis De Luxe Hotel’de geçekleştirilecek. Bu büyük organizasyonda farklı ülkelerden gelen ziyaretçilerle medikal turizm alanında iş birliği ve yatırım imkanlarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye’nin marka olmuş hastaneleri, diş klinikleri, tüp bebek merkezleri, saç ekim merkezleri, estetik merkezleri ve sağlık turizmi acenteleri ile , dünyanın önde gelen sağlık turizm acenteleri, sigorta şirketleri ve Türkiye’de tedavi olmayı amaçlayan yabancıları Antalya’da buluşturmayı amaçlayan  The Hospital & Clinic Show, farklı ülkelerle sağlık alanında işbirliği fırsatları sunması açısından önemli bir misyonu yerine getirecek.Fuarda dünyanın birçok ülkesiyle medikal alanda işbirliklerini güçlendirebilecek konferansların yanı sıra, yabancı ziyaretçiler katılımcı sağlık kuruluşlarının standlarında yer alan doktorlardan ve medikal sağlık turizmi uzmanları sayesinde Türkiye’deki tedavi süreçleri, hasta transferleri ve konaklamalar hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler.  

Türkiye sahip olduğu donanımlı sağlık altyapısı, deneyimli sağlık personeli ve turizm ülkesi olarak anılması sayesinde medikal turizm alanında önemli bir çekim merkezi haline geldi.  Global sağlık hizmetlerinde en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki konumu ile birlikte merkez bir coğrafyada yer alması, yüksek kaliteli servisi ve uygun maliyetleri ile sağlık hizmeti almak isteyen onlarca ülkenin dikkatini çekiyor.

The Hospital & Clinic Show etkinliğinin onlarca ülkede ve yurtdışında tedavi arayan hastalar için mükemmel bir fırsat olduğunu kaydeden fuarın organizatörlerinden GUSİB kurucusu Levent Baş Türkiye'nin şu anda sağlık hizmetlerinde dünyada en iyi hizmeti veren 3 ülkeden birisi olduğunu belirtti.

100 milyar dolarlık bir sektör

Kendi ülkelerinden başka bir ülkeye tedavi amaçlı seyahat edenlerin sayısının son 10 yılda 10 milyonu aşarak, sağlık turizminin yıllık cirosunun 100 milyar dolara ulaştığını söyleyen GUSİB kurucusu Levent Baş Türkiye’nin medikal turizm alanında 20 yıl gibi kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen bu alandaki ticaret hacminin kısa sürede milyar dolarları geçtiğini kaydetti. Sağlık sektörünün hayat kurtarıcı ve iyileştirici rolü nedeniyle aslında kutsal sayılabilecek bir alan olduğunu da söyleyen Baş, “Medikal turizm sayesinde milyonlarca insanın tedaviye erişmesi ülkeleri birbirine daha da yakınlaştırmıştır.” dedi.

Türkiye’nin döviz ihtiyacını da önemli ölçüde karşılayabilecek bir alanda bu tür faaliyetlerin öneminde değinen Levent Baş; “Kurumların kendi başlarına bireysel bir takım çalışmaları olmakta ama asıl olan Türkiye’yi bir medikal turizm destinasyonu olarak marka yapmaktır. Bu sadece hasta transferleri konusunda değil, ayrıca kurumlar arasında kısa süreli eğitimlerin verilmesi anlamında da birçok yeni çalışmaya olanak sağlanması gerekiyor. Yakın coğrafyada milyarlarca dolarlık yatırımlarla yeni hastane ve klinikler yapılıyor. Ancak buralarda çalışacak doktor, hemşire , teknisyen , yönetici bulmakta zorlanılıyor. Bu anlamda bu coğrafyaya sağlık konusunda gerekli eğitimleri verecek olan yegane ülke Türkiye’dir. Hastane yönetim danışmanlıkları ve medikal teknoloji ihracatı da fuarımızın önemli konularından biri olacak. Ülkemizdeki hastane ,klinik ve doktorlar ile hedef ülkelerdeki hastane,klinik ve doktorları bu fuarda buluşturarak yeni işbirliklerinin doğmasını sağlayacağız. Birçok ülkeden medikal turizm yapan kurum ve firmaları da ülkemizdeki kurumlar ile bir araya getirmiş olacağız.” diye devam etti.

The Hospital & Clinic Show Uluslararası Fuarı ve Konferansı Satış Müdürü Selda Kuzu da Türkiye sağlık turizmi için Antalya’da çok önemli bir buluşmaya şahit olacaklarını belirterek, “Dünya Medikal Turizm Günü olan 16 Kasım 2022 tarihinde sağlık turizmi için Türkiye ve dünyadan önemli isimleri buluşturacağız. Dünyada Türkiye’nin sağlık turizmindeki potansiyeli çok ciddi şekilde konuşuluyor. Türkiye’nin dünya sağlık turizmindeki yerini artık daha da yukarıya taşıması gerekiyor. Bu yüzden The Hospital & Clinic Show Uluslararası Fuarı ve Konferansı’nı çok özel bir etkinlik olarak görüyoruz. Potansiyelimizi, hizmetlerimizi kısacası kendimizi en doğru şekilde anlatmamız gerekiyor. Etkinliğimizin Türkiye sağlık turizmine önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz” dedi.