RUSLAR BU YIL NEREDE TATİL YAPCAK, NE KADAR HARCAYACAK?

Koronavirüs salgınına rağmen Rusya vatandaşlarının çoğu bu yıl muhakkak tatil yapmak niyetinde.

RUSLAR BU YIL NEREDE TATİL YAPCAK, NE KADAR HARCAYACAK?

Raiffeisen Bankası'nın yaptırdığı bir araştırma, halkın yüzde 57'sinin tatil için tercihini Rusya'dan yana kullanacağını gösterdi. Öte yandan, araştırmaya katılanların yüzde 38'lik bölümü, tasarruf yaparak tatile her zamankinden daha az para harcayacağını beyan ediyor.

Araştırmayı sayfalarına taşıyan RBC gazetesi, izinlerini evde geçirmeye niyetli olanların oranının sadece yüzde 13 olduğunu yazdı. Tatil için yurtdışına çıkmaya niyet edenlerin oranı ise yüzde 16. Yüzde 14'lük bir kesim ise hem yurtdışında, hem de Rusya'da tatil yapacağını bildiriyor.Raiffeisen'ın anketine katılanların yüzde 45'lik bölümü tatil için kişi başı 30 bin rubleden (2 bin 950 TL) fazla para harcamak istemiyor. Tatilciler tasarruf etmek için daha ucuz turlar ve uçak biletleri seçme eğiliminde.

Tatilini Rusya içinde geçirmek isteyenlerin ilk tercihi güney şehirleri, Altay ve Baykal olacak. İkinci sırada Moskova, St. Petersburg, Kazan, Nijniy Novgorod, Yekaterinburg ve Kaliningrad gibi şehirler var. Resmi açıklamaya göre, Rusya'nın Karadeniz'e kıyısı olan tatil beldeleri iki hafta içinde açılacak. Yetkililer plajlarda maske takılmasını şart koşmuyor ama sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesini istiyor. ( Kaynak:Turkrus )