RUS PAZARINDAN SON GELİŞMELER

Körfez ülkelerinin turistlerine karşı ciddi ilgilerinin olduğunu söyleyen Korneyev, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ortadoğu'da Rusya'nın turizm faaliyetlerinin daha önce olmadığını belirtti.

Programın sadece yeme içmeyi kapsamayacağını söyleyen Korneev, "Bu Müslüman misafirlere karşı misafirperverlikle genel bir program olacak. Örneğin menülerde Arapça açıklamaların yer alması gibi" dedi.

Sergey Korneyev ayrıca, güneyde yaşayan turistlere 'Rusya kış' programını sunacaklarını belirtti. Bunun cesur bir deneyim olacağını belirten Korneyev, kışta St. Petersburg'a gelen gazetecilerin memnun kaldığını sözlerine ekledi.

Rusya'nın yurt dışı turizmi 9 ayda % 20 azaldı

Rosstat verilerine dayanarak açıklama yapan Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, "2015 yılının ilk 9 ayında Rusya'dan yurtdışına yapılan seyahatlerde(Türkiye ve Mısır seyahatleri durdurulana kadar) % 20 düşüş olduğu belirtildi. Toplamda 29.34 milyon çıkış kaydı yapıldı. Bu seyahatlerin içerisinde hem organize seyahatler hem de bireysel seyahatler dahildir.

Rosstat'ın 2015 yılı için Rusya'da turizm sektörünün gelişimiyle ilgili veriler Rosturizm verileriyle eşleşmektedir. 2015 yılının ilk 9 ayında Rusya'dan yurtdışına yapılan organize seyahatlerde % 31.4 düşüş yaşandı. Toplamda 9.995 milyon seyahat yapıldı. Rusya'dan yurtdışına yapılan turistik seyahat eğilimindeki düşüş her geçen gün daha belirginleşmeye başlıyor" dedi.

Rosturizm, 2015 yılında Rusya'dan yurtdışına yapılan turistik seyahatlerde % 30 düşüş olacağını tahmin etmişti. ( Kaynak:tourexpi )