ROTA ANTALYA İLE KENTİN DİJİTAL HAFIZASI ÇEKARILDI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ''Rota Antalya ile şehrimizin dijital hafıza haritasını çıkardık, görmeden gitme uygulamalarıyla, Kaleiçi’nden İbradı’ya birçok kültürel, tarihi değerlerimizi tanıtıyor, kendimiz de öğreniyoruz'' dedi.

ROTA ANTALYA İLE KENTİN DİJİTAL HAFIZASI ÇEKARILDI

ATSO Başkanı Davut Çetin, Pandeminin dijitalleşmeyi hızlandırıp, tüketici tercihlerini değiştirdiğini belrterek, ''Dünyada tüketiciler çevrenin korunmasına, sağlıklı yaşam-sağlıklı gıdaya çok daha fazla dikkat etmeye başlamıştır” dedi.

''Antalya 4.0 projemizde turizm 4.0, tarım 4.0, ticaret 4.0, sanayi 4.0, kent 4.0 alanlarında dijitalleşme vizyonunu belirledik, çok çalışma yaptık, yapmaya devam edeceğiz'' diyen Çetin, ''Antalya 4.0 konusu bazı sektörlerimiz ve işletmelerimiz tarafından başlangıçta iyi anlaşılmadı. Bizim anlatmak istediğimizi koronavirüs maalesef anlatmış oldu, bir yıllık sürede dijitalleşmede bir sıçrama yaşandı. Dijitalleşmeye geçen, e-ticareti ve sosyal medya ticaretini iyi kullanan işletmeler bu dönemde daha iyi dayandı. Dolayısıyla biz Oda olarak gelecek vizyonunu çizerek Antalya’yı ve üyelerimizi dönüşüme hazırlamaya gayret ediyoruz'' diye konuştu. Çetin, şunlafı kaydetti:

''Dijital dönüşüm hedefimiz Antalya 4.0 vizyonunun devamı veya yaşama geçirilmesi niteliğinde projeleri kapsamaktadır.

Dijital dönüşümle oda olarak önce e-oda ve mobil-oda sürecini tamamlayacağız. ATSO veri platformunu kuracağız, daha sonra bunun Antalya veri portalı olması için çalışacağız.

Veri sistemiyle birlikte odamızda algoritma yazılımı, yapay zekayla veri analizi aşamasına geçeceğiz. Bu kapasite bize üyelerimize daha iyi hizmet verme, üye iletişimini güçlendirme, turizm gibi alanlarda yönlendirici çalışmalar yapma imkanı sağlayacaktır. Bu konuda Bilim Üniversitesi ve ANTGİAD ile birlikte yapay zeka çalışmalarına başladık.

Kentin dijital hafızasını çıkardık

Dijital dönüşümde bir hedefimiz Dijital destinasyon yönetim sistemini kurmaktı. Antalya gibi bir turizm başkenti, akıllı turizm aşamasına geçmeli, turizmi büyük veri ve yapay zeka sistemiyle yönetmelidir. Rota Antalya ile şehrimizin dijital hafıza haritasını çıkardık, görmeden gitme uygulamalarıyla, Kaleiçi’nden İbradı’ya birçok kültürel, tarihi değerlerimizi tanıtıyor, kendimiz de öğreniyoruz. Rota Antalya’yı kent turizmini, alternatif turizmi destekleyecek yeni uygulamalarla geliştireceğiz.

Dijital Turizm kiosklarıyla amacımız özellikle kent merkezinde turistlere görülmesi gereken yerler, alışveriş ve yeme-içme yerleri hakkında bilgi vermektir.''