RADISSON BLU HOTEL, İSTANBUL ŞİŞLİ’NİN YEŞİL YILDIZ GURURU

Günümüzde küresel ısınmanın dünyayı ciddi anlamda tehdit etmesi ve sürdürülebilir turizm kavramının gündeme gelmesi ile; 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yeşil Yıldız projesi hayata geçirildi. Radisson Blu Hotel, İstanbul Şişli; “çevre politikası” ve ‘’eylem planı”na uygun olarak yaptığı elektrik harcaması, su harcaması, yakıt sarfiyatı, deterjan harcaması, ilaçlama durumu, güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanma çalışmaları, gıda sarfiyatlarının minimize edilmesi, gıda ve evsel atıkların ayrıştırılması ve değerlendirilmesi, atıkların bertarafı, geri dönüşüm gibi faaliyetleri sebebiyle Yeşil Yıldızı almaya hak kazandı.

Yeşil yıldız; su tasarrufunda bulunmak, enerji verimliliğini arttırmak, çevreye zararlı maddelerin tüketimini ve atık miktarını azaltmak, yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek hedeflerini taşıyor. Radisson Blu Hotel, istanbul Şişli “Yeşil Yıldız” belgesi ile misafirlerini bu konuda bilinçlendirmeyi ve çalışanlarının bu davranış biçimini gündelik hayatlarına da taşımayı amaçlıyor.

Radisson Blu Hotel, İstanbul Şişli çevreye olan duyarlılığı ile daha önce de bağlı olduğu Carlson - Rezidor Grubu’ndan Green Key sertifikası almıştı.