PRONTOTOUR REZERVASYON ALTYAPI SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRDİ

Yurt dışı operasyonlarının lider tur operatörü Prontotur, seyahat ve turizm sektörünün global teknoloji sağlayıcısı Sabre ile stratejik ortaklığa imza attı. Sabre’ı da teknolojik altyapısına dahil eden 23 yıllık köklü tur operatörü Prontotour böylelikle; seyahat severlere daha hızlı ve kolay şekilde hizmet verecek.

Sabre'ın yazılım, veri, mobil dağıtım çözümleri; yolcu ve konuk rezervasyonları, gelir yönetimiyle uçuş, ağ ve ekip yönetimi gibi kritik işlemleri gerçekleştirmede, havayolu şirketleri ve oteller tarafından da kullanılıyor.

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, anlaşmayla ilgili olarak düzenlenen imza töreninde şunları söyledi: "Günümüzde turizmi olumlu ya da olumsuz etkileyen birçok dinamik var. Türkiye’de turizm sektöründe istihdam rakamı 1 milyonun üzerinde. Böylesine büyük bir istihdam nüfusunun ülke ekonomisi üzerindeki payı da göz ardı edilemeyecek düzeyde. Bu yüzden biz her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürüp, bu istihdam rakamlarının devamlılığını sağlamakla görevliyiz. Bu misyondan yola çıkarak, Sabre ile gerçekleştirdiğimiz çözüm ortaklığı ile Prontotour teknolojik altyapısını daha da güçlendirmeyi hedefliyor. İnanıyorum ki bu sayede en kaliteli ürünü, en uygun fiyata daha hızlı ve pratik şekilde misafirlerimize sunmaya devam edeceğiz.” dedi.