PRONTOTOUR’DAN ETİK İMZA

PRONTOTOUR’DAN ETİK İMZA
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) T-20 zirvesi kapsamında yapılan “Turizmde Global Etik İlkeler” bildirgesinin imza töreni, 29 Eylül 2015 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.

Uluslararası pek çok kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen imza töreninde sürdürülebilir turizm için büyük önem taşıyan bildirgeye Türkiye'de turizm sektöründe faaliyet gösteren 8 firma ve sivil toplum örgütü imza attı.

Prontotour; gerek Dünya gerek Türkiye turizmi açısından büyük öneme sahip olan Turizmde Küresel Etik İlkeler’e imza atan ilk tur operatörü oldu. Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran konuyla ilgili olarak: “Turizmin toplum ve çevreye olumsuz etkilerini azaltmak, dünya turizminin sorumlu ve sürdürülebilir gelişimini devam ettirebilmek adına, küresel anlamda çok önemli bir bildirgeye, bu yıl imza atan tek tur operatörü olmanın gururunu yaşıyoruz. Turizm tüm dünyada ve ülkemizde farklı kültürleri birleştiren unsurlardan biridir. Aynı zamanda ülke ekonomilerine katkıda bulunan en önemli gelir kaynakları arasındadır. Biz de turizm sektörünün lokomotifleri olarak etik bir turizm için elimizi taşın altına koymamız gerektiğine inanıyoruz.” dedi.