POYD'DAN UNUTULMAZ BİR GALA GECESİ

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) tarafından Lara Barut Hotel’de düzenlenen "Meslekte 50'nci Yıl Onur" ve "Dernekte 25'inci Yıl" gala gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya’da yaşanan yoğun yağışa rağmen sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği gecenin onur konuğu Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı oldu.

Gecede, mesleğinde 50'nci yılını ve dernekte 25'inci yılını dolduran turizmcilere plaketleri verildi.

Gecede sanata ilgisinin büyük olduğu bilinen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’na Antalya’yı simgeleyen bir çalışma da POYD Başkanı Ülkay Atmaca tarafından sunuldu.

POYD Başkanı Ülkay Atmaca  yaprığı konuşmasında, turizmde iyi bir sezon geçtirdiklerini belirterek, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti ve herkesin bu başarıyı alkışlamasını istedi. Atmaca, “ Konaklama sektörü olarak en iyi performansın yakalandığı, rekorların kırıldığı 2019 yılını geride bırakmak üzereyiz. Katıldığımız fuarlar ve görüşmeler gösteriyor ki, 2020 yılının da en az 2019 kadar iyi olacağı görünüyor. Turizm profesyonelleri olarak hedefimiz Türk turizminin 12 aya yayılması ve bununla birlikte turizm sektöründe istihdamın arttırılmasıdır. POYD olarak turizm sektöründe çalışan tüm emekçilere ellerine ve yüreklerine sağlık diyorum. 2016 gibi bir krizden çıkıp 2017 yılında toparlanıp, 2018 yılında tüm zamanların rekorunu kıran Türk turizmi 2019 yılında da bu rakarlarını kırmaya devam etti. Emeği geçen, bu işe emek veren, tüm turizm paydaşlarına da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’da yaptığı konuşmasında Antalya’nın Türk Turizmindeki yeri ve önemine değinerek, geçmiş yıllara göre daha iyi bir turizm sezonunun geçtiğini ve bunu da keyifle izlediklerini söyledi. Eczacıbaşı “Ziyaretçi sayılarındaki iyileşmenin kişi başı harcamalara da yansıması gerekiyor. Bunun da yolu, sunduğumuz hizmetin kalitesinden, bu hizmeti pazarlama iletişiminin başarısına, ziyaretçilerin ülkemizde yaşadıkları deneyimi zenginleştirmeden, attığımız tüm adımlarda çevre konusunda duyarlılığa kadar çeşitli unsurlardan geçiyor. Burada özellikle de de Çevre konusuna dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Gecede Barbaros Büyükakkan da sahme alırken, birbirinden güzel eserleri konuklar ile paylaştı. Eşleri ile birlikte bu özel geceye gelen sektör temsilcileri de dans ederek geceyi unutulmaz kıldı.