PİYANONUN GENÇ YETENEKLERİNE DESTEK

Dünyaca ünlü yıldızların İstanbul’da gerçekleştirdiği konser ve etkinliklerin resmi konaklama sponsoru olan Hilton Istanbul Maslak, sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam ediyor.

PİYANONUN GENÇ YETENEKLERİNE DESTEK

Sanatseverlerin vagzeçilmez adresi olan otel, piyano alanında yeni yetenekleri keşfetmek amacıyla bu yıl 4’üncü kez düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nın (4. International Piano Competition) jüri üyelerini ağırladı.

İki kıta arasındaki eşsiz konumu ve şehrin önemli kültür sanat merkezlerine yakınlığı ile sanatseverlerin vazgeçilmez adresi olan Hilton Istanbul Maslak, 18-19 Haziran tarihleri arasında Bakırköy Cangöz Performans Sahnesi’nde gerçekleşen 4. Uluslararası Piyano Yarışması’nın (4. International Piano Competition) jüri üyelerini ağırlayarak, genç piyanistlere destek oldu.

En son 2 yıl önce yapılmıştı

Çocukların sanatsal bağlantılarını kuvvetlendirmek, ulusal ve uluslararası müzik okulları ve öğretmenleri ile buluşarak paylaşım alanı oluşturabilmek, piyano müziği alanında yeni yetenekleri keşfetmek, genç neslin kültürel eğitiminin önemli bir parçası olarak klasik piyano müziğini teşvik etmek ve kariyerinin başlangıcında olan yetenekli piyanistleri desteklemek amacıyla düzenlenen yarışma, sanat ve müzik severleri bir araya getirdi. Pandemi sebebi ile 2 yıldır yapılamayan yarışmaya ilgi büyük olurken, Prof. Gülden Gökşen, Orçun Orçunsel, Elena Çekiç, Tuluğ Tıpan ve yarışma direktörü Ahmet Levent Atlıer’den oluşan jüri, beş ayrı yaş kategorisinde değerlendirme yaptı. 109 yarışmacının yarıştığı finalde, G.Kore, Çin, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin 7 bölgesinden finalistler yer aldı. A kategorisinde Kumsal Pak, B Kategorisinde Hamit Erdem Özpolat, C Kategorisinde Ela Yazıcı, E kategorisinde Tibet Atakan Absolut birincilik elde ederken, 9 yaşındaki Hamit Erdem Özpolat oy birliği ile yarışmanın büyük ödülü olan piyanonun sahibi oldu.