OTOBÜS BİLETLERİNE İLGİ % 115 ARTTI

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin heyecanla beklediği ara tatil gelmek üzere. 14-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek ara tatil 11 Kasım Cuma tarihi itibarıyla başlıyor ve öğrencilere 9 günlük bir tatil imkanı sunuyor.

OTOBÜS BİLETLERİNE İLGİ % 115 ARTTI

Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi Enuygun.com ara tatil öncesi verileri inceleyerek 11-13 Kasım tarihlerinde otobüs bileti satışlarının bir önceki haftaya göre %115 artış gösterdiğini açıkladı.

Öğrencilere ve ailelere 9 günlük tatil fırsatı

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için ara tatile sayılı günler kaldı. 11 Kasım itibarıyla başlayacak hafta sonu tatiliyle birlikte ara tatil toplamda 9 gün sürecek. Bu tatil, ailelerinden uzakta eğitim gören ya da ebeveynleriyle minik bir tatile çıkmak isteyen öğrenciler ve öğretmenler için güzel bir fırsat olacak. Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun.com, tatil öncesinde otobüs bileti verilerini inceledi. Verilere göre ara tatil öncesinde otobüs biletleri satış ve aramaları bir önceki haftaya kıyasla %115 arttı.

En popüler rota İzmir-Ankara oldu

Enuygun.com’un verilerine göre ara tatil öncesinde otobüs bileti alınan en popüler rota İzmir-Ankara oldu. Bu rotayı Ankara-Mersin, Ankara-İzmir ve İstanbul-İzmir rotaları takip ediyor. Biletlerin büyük çoğunluğu İstanbul’da yaşayan kişiler tarafından alınırken en çok ziyaret edilecek şehirse Ankara oldu. Seyahat edenlerin %58’ini kadınlar %42’siniyse erkekler oluşturuyor.

Enuygun Otobüs İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam: “Tek kişilik biletlerin fazla olması öğretmenlerin tatil fırsatını değerlendirdiğini gösteriyor”

Konuyla ilgili konuşan Enuygun Otobüs İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam bu hafta alınan biletlerin çoğunlukla tek kişilik sepetlerden oluşmasını yorumladı. Sağlam “9 günlük tatil için yapılan satın alma işlemlerini incelediğimizde alınan biletlerin %76’sının tek kişilik sepetlerden oluştuğunu görüyoruz.  Bu da bize 18 yaş altına şehirler arası otobüs bileti satışı olmadığı için özellikle öğretmenlerin tatil fırsatını değerlendirdiğini düşündürüyor. 3 kişilik ve 4 kişilik sepetler satışların yalnızca %6’sını oluşturuyor.” açıklamasını yaptı.