OTELCİ SUYA İNDİRİM İSTİYOR!


Turizm sektörünün çok önemli bir parçası olduklarını ifade eden Kemerli otelciler özellikle son dönem geçtiğimiz yıla göre % 62 oranında artışı ile dikkat çeken su fiyatlarının indirilmesini istiyorlar.İZLEYİN!...

Otelciler korku filmi gibi geçen sezonda acentecilere verilen ve tur operatörlerine verilen destekler gibi konaklama sektörüne de destek beklediklerini ifade ediyorlar.  Turizm sektörünün çok önemli bir parçası olduklarını ifade eden Kemerli otelciler özellikle son dönem geçtiğimiz yıla göre % 62 oranında artışı ile dikkat çeken su fiyatlarının indirilmesini istiyorlar. Sezonun Ukrayna, Rusya krizleri ile başladığına dikkat çeken otelciler, hükümet krizi ve son dönem yaşanan terör olayları ile de iyice tavan yaptığına dikkat çekerlerken, tur operatörleri ve acentelere sağlanan yakıt desteği gibi otelcilere de gereken desteğin verilmesini istediler. Kemer Göynük’de yer alan KETAV ( Kemer Tanıtım Vakfı ) Başkanı olan ve aynı zamanda Ulusoy Tatil Köyü’nün de Genel Müdürü olan Volkan Yorulmaz ile yine KETAV Başkan Yardımcısı ve Göynük’de yer alan Majesty La Mer Art genel müdürü Ülkay Atmaca konu hakkındaki görüşlerini paylaşıp, destek beklediklerini ifade ettiler.



Volkan Yorulmaz “ O kadar zor bir sezon geçiriyoruz ki…”

KETAV Başkanı ve Ulusoy Tatil Köyü Genel Müdürü Volkan Yorulmaz çok kötü bir seozn geçirdiklerini ifade ederek  “Sezonun durumu ortada. Rus pazarının durumu ortada. Son olaylar nedeniyle Avrupa zaten kesildi. Bununla beraber yaşadığımız hükümetin suya ve atık suya yaptığı zamlar ortada. Bu kadar zor bir sezonda oturup çözümler ve turizmi daha iyi ileriye nasıl taşırız diye konuşmak yerine hep yaşadığımız zor günleri konuşuyoruz. Bu zor günlerde gereken desteği göremiyoruz. Allah yardımcımız oldun. Maalesef yiye giden de bir şey yok. Ama her şeye rağmen ümidimizi yitirmedik. Türkiye bu tip konuları aşan her zaman üstesinden gelen bir ülke.  Daloyısıile ileriye ümitle bakıyoruz.

Suya gelecek indirim bizim yaramıza merhem olacaktır!

Suya indirim beklediklerinide söyleyen Yorulmaz “ Buradan gelecek bir indirim kararı ile bir su serpilecektir. Tabii ki su indiriminin bizim turizmimizi kurtaracak hali yok, bunu biliyoruz. Bizim aslında daha büyük işleri konuşuyor olmamız lazım. Tabii ki böyle zor bir sezonda  % 65’e yaklaşan zamlara gerek var mıydı? Oturup konuşmak lazım. Tabii ki büyüklerimiz bunu daha iyi biliyorlardır, gereken hesabı kitabı yapmışlardır. Suya gelecek indirim bizim yaramıza merhem olacaktır. Herkes çok çok konuşuyor. Artık konuşmayı bırakıp, bir takım hamleler yapıp harekete geçmemiz gerekiyor. Hep konuşuyoruz. Sonuç ve harekete geçme zamanında kimse ortada yok. Bence zaman o zamandır”dedi.



Önümüzde bayram var. Bununla birlikte biraz toparlanacağına inanıyorum!

Doluluk anlamında herkes iyi kötü bir şekilde otelini doldurduğunu da söyleyen Volkan Yorulmaz, “ Burada önemli olan hangi fiyattan, kaliteli fiyattan mı dolduruyorsun yoksa dolduramıyor musun? Mevzu bu. Tabii ki dolduramıyoruz. Geçen senenin nerdeyse % 25  daha altında kapatacağımız bir yıl olacak. Bu da tabi uzun vadede böyle devam ederse ciddi sıkıntılar  demek. Zaten yavaş yavaş dökülmeler başlıyor. Hepimiz takip ediyoruz. Rus pazarı uçak pazarını eylül ayında % 30 daha daralttı. Zaten dar girmişlerdi, onun üzerine eylül ayında daha da daralttı. Rusya uçakları fiyat ve sezon avantajını da gözeterek daha çok Mısır’a kaydırıyor. Avrupa zaten çok ürkek bir Pazar. Türkiye’nin şu durumunda hemen hemen akış şu anda neredeyse sıfıra indi. Hepimiz iç pazara dayanmış durumdayız. Önümüzde bayram var. Bununla birlikte biraz toparlanacağına inanıyorum. Maalesef taşıma su ile değirmen dönmüyor. Bizim radikal kararlar alıp, radikal bir takım işler yapmamız lazım. Bunun için de harekete geçmek gerekiyor. Artık birlik olup sonuç, nereye gidiyoruz, ne yapıyoruz bu oyun planını konuşmamız laızm. Bir plan görmedik ama inşallah bu günler de geçecek”dedi.



Ülkay Atmaca “2.15’e kullandığımız suyu şu anda 3.50’ye tüketiyoruz. Bu çok yüksek, indirim bekliyoruz”

KETAV Başkan Yardımcısı ve Majesty La Mer Art Genel Müdürü Ülkay Atmaca ise yaptığı açıklamasında Konaklama sektörünün can çekiştiği şu günlerde acentecilere ve tur operatörlerine verilen desteklerin  konaklama sektörüne de farklı şekilde verilebileceğini söyledi. Özellikle son dönem geçtiğimiz yıla göre çok pahalı bir su ödemesi yaptıklarını ifade eden Atmaca, en azından bu konuda bir indirim beklediklerini söyledi. Atmaca konu ile ilgili şu görüşlerde bulundu:
“ GATAB’da daha önce de suyu pahalıya tüketiyorduk. Büyükşehir yasası ile GATAB’ın kapanmasının ardından ASAT’a geçmesi ile birlikte kullandığımız su ucuzlamıştı. Ama ardından kısa bir süre sonra Antalya Büyükşehir Belediyesinin encümen kararı ile bu rakam çok yükseldi. Şu anda yaklaşık % 62’lik oranda zamla su ödemesi yapıyoruz.  2.15’e kullandığımız suyu şu anda 3.50’ye tüketiyoruz. Bununla ilgili daha önce birkaç sivil toplum örgütü gündeme getirdi ama bir sonuç çıkmadı. Bu kadar kötü giden bir sezonda en azından bu konuda bir destek bekliyor ve suyun ucuzlamasını bekliyoruz. Bununla ilgili birçok çağrımız oluyor. Sezonun  bu kadar dibe vurduğu ve fiyatların ve gelen turistin dibe vurduğu bir sezonda bu kadar yüksek su parası ödemek ne kadar mantıklı tartışılır diye düşünüyorum. Konaklama sektörünün can çekiştiği şu günlerde acentecilere ve tur operatörlerine verilen desteğin, konaklama sektörüne de farklı şekilde verilebileceğini düşünüyorum. Suya indirim, personel prim oranlarında indirim gibi. Uçaklara verilen desteğin konaklama sektörüne de yansımasını istiyoruz”