METİN PELTEK: KRİZİN ÇÖZÜMÜ FİYAT İNDİRİMİ DEĞİL!


Orka Lotus Beach’in Genel Müdürlüğü görevine başlayan deneyimli genel Müdür Metin Peltek sezonu Halil Öncü'ye değerlendirdi.

Yaşadıkları krizi değerlendiren Peltek krizi aşmanın anahtarının fiyat indirimi olmadığını belirterek, bu durumun turizmde kalitenin düşmesine neden olacağını ve bunun da ileride daha da büyük sorunlar doğuracağını söyledi. Peltek, “ Krizin çözümü fiyat indirimi değil. Fiyatın indirilmesi, kalitenin de düşmesi anlamına gelecektir. Biz otel olarak bunu istemiyoruz. Bence diğer meslektaşlarımın da bu konuya önem vermelerini istiyorum.  Fiyat indirimi erken rezervasyon döneminde olabilir ama diğer dönemlerde bizim maliyetlerimizin, kalitemizin aşağıya düşmesine sebep olabilecek, karlılığımın minimize edilmesine sebep olacak. Dolayısı ile biz belirli bir karlılığı minimum maliyetlerle ama belirli bir misafir potansiyeli ile sağlamamız lazım. Kaliteden asla ödün vermemiz lazım. Para da kazanmalıyız ki, bu tesisler yaşasın” dedi.



Marmaris’te yoğunluk İngiliz pazarı!

15 yıl sonra tekrar Marmaris’te görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Metin Peltek, yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, tesis açılışı hakkında bilgiler verdi. Peltek, “1 Nisan İtibarı ile Türk ve İngiliz misafirlerimiz ağırlıkta olmak kaydıyla açılışımızı yapacağız. Mayıs ayı itibarı ile de diğer ülkelerden gelen misafirlerimizin de katılması ile sezonumuzu sürdüreceğiz.  Haziran 15 gibi % 90 doluluklara ulaşacağımıza inanıyorum. Marmaris’te yoğunluk İngiliz pazarı.  Tabii bu pazarda da düşüşler yaşanıyor. Yine Avrupa pazarından misafirler Marmaris’i tercih ediyor. Rus oranı ise bu pazarlara göre oldukça düşük. Yoğun bir İngiliz ağırlığının devam ettiğini söylemek isterim. Nispetten Antalya’ya göre Marmaris Avrupa Pazarı ve İngiliz Pazarı yüksek olması sebebiyle krizden bir nebze de olsa daha az etkileniyor” diye konuştu.



İnşallah Haziran ayı gibi toparlayacağımızı düşünüyoruz!

Marmaris’in en güzel otellerinden birisinde çalışmaya başlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Metin Peltek, “ Marmaris’te olmak ve burada görev yapmak bana büyük bir keyif veriyor. Tabii ki son dönem yaşanan olumsuz gelişmeler turizmin önemli parçalarından birisi olan Marmaris’i de etkiledi ve bundan bizlerde etkileniyoruz.  Misafir sayılarımız, rezervasyon rakamlarımız çok düşük seyretmekte. Ancak durmadan çalışarak, elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. İnşallah Haziran ayı gibi toparlayacağımızı düşünüyoruz. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra, inandıktan sonra bazı gelişmelerin olumluya döneceğine inanıyorum.  Bütün herkesin de pozitif düşünmesi için elimden gelen çabayı sarf ediyorum. İnşallah her şey ilerleyen günlerde hepimiz için iyi olacak” dedi.