MEDER RESORT HOTEL’E YENİ KİMLİK VE PASAPORT OKUMA CİHAZI

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Kemer’de yer alan beş yıldızlı Meder Resort Hotel yaptığı yenilikçi çalışmalar ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

RMOS Yazılım'a ait “Kimokur” Kimlik ve Pasaport Okuma Cihazını kullanmaya başlayan Meder Resort Hotel, bu sistem ile kişisel verilerin güvenliğini ön planda tutarken, fotokopi masraflarını en aza indiriyor, kâğıt kullanmayarak da doğaya olan saygısını da gösteriyor.

Sezonu açtıkları bu yıl itibarı ile yeni cihazı kullanmaya başladıklarını dile getiren Genel Müdür Murat Batihan yaptığı açıklamada, “ Sezon başından bu yana misafirlerimizin kişisel verilerinin güvenliğini ön planda tutarak “Kimokur” Kimlik ve Pasaport Okuma Cihazını ön büromuzda kullanmaya başladık. Misafirlerimizin kimlik bilgilerini artık bu makinede taratıyoruz. Bu işlem saniyeler içerisinde tamamlanıyor. Herhangi bir fotokopi işlemi yapmıyor ve kâğıt kullanmıyoruz. Kâğıdın yanında fotokopi olmadığı için kartujda kullanmıyoruz. Böylece doğaya olan saygımızı gösterirken, ciddi anlamda kağıt ve kartuj tasarrufu da sağlamış oluyoruz. Sistem hem yeni kimlikler hem de Avrupa Kimlik ve pasaportları için de uygun. Bu sitem ile okutulan bilgiler direkt olarak emniyet güçlerimizin ekranına düşüyor. Herhangi bir bilgi kopyalama işlemi yapılmıyor. Çok güvenilir bir sitem. Bu sitemi kullandığımı için çok mutluyuz” diye konuştu.

Yaklaşık 470 otel ile çalışan RMOS Yazılım'a ait bir çalışma olan” Kimokur” Kimlik ve Pasaport Okuma Cihazı halen 250 otelde kullanılıyor. Konu ile ilgili bu sistemi kullanmayan otellerinde bu siteme geçmek için çalışmalar yaptıkları belirtilirken, cihazın yurt dışından temin edildiği ve yazılımda RMOS Yazılım'a ait olduğu öğrenildi.