MARRIOTT INTERNATIONAL AVRUPA, ORTA DOĞU VE AFRİKA BÖLGELERİNDEKİ 1000. OTELİNİ KUTLUYOR

Şirket, 2022 ve 2023 yıllarında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da (EMEA) 200’den fazla mülk eklemeyi planlıyor.

MARRIOTT INTERNATIONAL AVRUPA, ORTA DOĞU VE AFRİKA BÖLGELERİNDEKİ 1000. OTELİNİ KUTLUYOR

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki  (EMEA) 1000'inci oteli The Westin London City'nin açılışını kutladı. Londra'nın asla bitmeyen enerjisini, markanın vadettiği wellness anlayışı ile kusursuz bir şekilde dengeleyen otel, aynı zamanda Westin Hotels & Resorts markasının Birleşik Krallık pazarına açılışına da işaret ediyor.

Şirket bu kilometre taşını kutlarken, 2022 ve 2023 yılları arasında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde toplamda 38 bin odaya sahip 200’den fazla mülk eklemeyi hedeflediğini duyurdu.

Marriott International, EMEA Bölgesi Başkanı Satya Anand, "EMEA genelinde 1000’inci Marriott International oteline ulaştığımız için çok gururluyuz. Bu büyüme, zengin tarihimizin ve parlak geleceğimizin bir simgesi. Ayrıca,1000'inci tesisimizin Londra’da bir Westin Oteli olması gerçekten harika.Yalnızca geçen yıl, İbiza, Reykjavik ve Kahire gibi merkezlerde ilk otellerimizi açmanın yanı sıra Londra ve Dubai gibi etkin olduğumuz pazarlardaki açılışlar ile EMEA genelinde yaklaşık doksan mülk açtık. Portföyümüzü daha da geliştirdiğimiz, misafirlerimize benzersiz seyahat deneyimleri yaşattığımız için gururluyuz. Dünya standartlarındaki markalarımız, kapsamlı iş destek sistemlerimiz ve sektörünün lideri sadakat platformumuz Marriott Bonvoy aracılığıyla mülk sahipleri ve franchise sahiplerimiz için değer yaratmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

Avrupa'da Select-Service Büyümesinin Öncüleri

Marriott International'ın AC by Marriott, Moxy Hotels, Courtyard by Marriott, Residence Inn by Marriott, Aloft Hotels, Element Hotels ve Four Points by Sheraton gibi şirketin Avrupa bölgesinde açılacak yeni mülklerinin yüzde 50'den fazlasını oluşturan seçkin hizmet markaları, Avrupa çapında büyümesine öncülük etmeye devam ediyor. Marriott'un genç ruhlar için yarattığı cesur ve deneyimsel otel markası Moxy Hotels, 2022 ve 2023 yılları arasında portföyüne Moxy Liverpool City Center (Birleşik Krallık), Moxy Paris East (Fransa) ve Moxy Pompeii (İtalya) dahil olmak üzere 26'dan fazla otel eklemeyi planlıyor.

Avrupa'daki ilk açılışını 2023'te yapacak Fairfield by Marriott'un gelecek yıl iki otel açması bekleniyor: Fairfield by Marriott Badhoevedorp Amsterdam Schiphol Airport (Hollanda) ve Fairfield by Marriott Copenhagen Nordhavn (Danimarka). Çağdaş Kuzey Avrupa estetiğiyle birleşen kullanışlı ve rahat otel tasarımıyla marka, bölgenin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Uzun süreli konaklama segmenti, özellikle çok amaçlı seyahatlerin artmasıyla birlikte Avrupa'da son derece popüler olmaya devam ediyor. Geçen yıl, şirket Avrupa genelinde dört Residence Inn by Marriott oteli açtı. 2022 ile-2023 yıllarında Napoli (İtalya), Viyana (Avusturya) ve Paris (Fransa) gibi şehrin önemli noktalarında açılması beklenen 15 Residence Inn by Marriott oteli ile portföyünü genişletmeyi planlıyor.

Marriott'un güçlü dağıtım sisteminin çekiciliği göz önüne alındığında, özellikle bağımsız otellerin dönüşümleri, Avrupa genelinde büyümenin önemli bir kaynağı olmaya devam ediyor. Dönüşümler, 2022 ve 2023 yılları arasında Avrupa'da gerçekleşecek otel açılışlarının yaklaşık yüzde 30'unu temsil ederken, şirketin güçlü koleksiyon markaları Autograph Collection Hotels, The Luxury Collection ve Tribute Portfolio yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Orta Doğu'da Lüks Patlaması

Şirketin Orta Doğu'daki planlanmış otel açılışlarının yüzde 20'sinden fazlasını temsil eden lüks oteller ve mülkler, özellikle bu bölgedeki tüketiciler tarafından yüksek talep görmeye devam ediyor. Bu yılın merakla beklenen açılışları arasında Nisan 2022'de açılması planlanan W Dubai -Mina Seyahi ve bu yılın mayıs ayında açılması beklenen The Ritz-Carlton markasının Ürdün’deki ilk oteli The Ritz-Carlton, Amman var.

Şirket ayrıca, 2022 ve 2023'te açılması beklenen dört lüks otel ile Suudi Arabistan Krallığı'ndaki turizm sektörünün büyümesini desteklemeye devam ediyor. Planlanan eklemeler arasında, heyecanla beklenen Kızıldeniz Projesi kapsamında yer alacak The St. Regis Red Sea Resort da dahil olmak üzere iki lüks otel yer alıyor. Katar’da ise 2022 ve 2023 yılları arasında Palais Vendôme, a Luxury Collection Hotel, Doha ve The Doha EDITION da dahil olmak üzere dört lüks otelin açılışı planlanıyor.

Marriott aynı zamanda, Orta Doğu'da lüks segmentte yeni bir çağın habercisi olan markalı konut sektöründe de büyümeye devam ediyor. Markalı konutlar, ev sahiplerinin güvenilir markaların sunduğu, özelleştirilmiş hizmetlere olan yoğun talebini karşılamaya hazır. Marriott kısa süre önce, 8 büyük konuta yayılmış 104 konuta sahip  W Residences Dubai – The Palm'ı açtı. Marka, 2022 ve 2023 yılları arasında Orta Doğu'da portföyüne The Residences at The St. Regis Marsa Arabia Island, The Pearl Qatar dahil olmak üzere dört markalı konut projesi eklemeyi planlıyor.

Afrika Kıtasında Devam Eden Büyüme

Markanın Kenya'daki ve lüks safari alanındaki ilk  lokasyonu JW Marriott Masai Mara Lodge'un, Marriott International'ın Afrika kıtasına olan bağlılığını güçlendirmesi bekleniyor.

Şirket, 2022 ve 2023 yılları arasında Afrika'da aralarında, Gana'daki 200 odalı Protea Hotel by Marriott Accra Kotoka Airport ve Protea Hotel Fire & Ice! by Marriott Polokwane in South Africa bulunan 20'den fazla otel açmayı planlıyor. Bu oteller, konuklarına yerel kültürü otantik bir şekilde deneyimlemeyi vadediyor. Bölge genelinde beklenen açılışlar arasında ayrıca beş tane Four Points by Sheraton oteli de yer alıyor. Four Points by Sheraton Kigali markanın Ruanda'daki ilk mülkü olacakken, Nijerya'da açılacak Four Points by Sheraton Ikot Ekpene markanın ülkedeki genişlemesine işaret edecek.

Marriott International EMEA İşGeliştirme Sorumlusu Jerome Briet, "Pandemiden çıkarken, Marriott'un güvenilir 30 otel markası içeren portföyü için güçlü bir talep görmeye devam ediyoruz.Tatillerinin tadını çıkarabilmek için değişen seyahat gereksinimlerine uyum sağlayarak büyüyen, dünyanın dört bir yanındaki Marriott Bonvoy üyeleriyle seyahatin geleceğinin parlak olduğuna inanıyoruz. Şehirlerde, tatil beldelerinde ve müşterilerimizin seyahat etmeyi arzuladığı her yerde heyecan verici projeler geliştirmek için iş ortaklarımız ve franchise sahiplerimizle birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.