KURUMSAL PAZARLAMA ÇALIŞMALARI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Türkiye’nin Alaçatı, Kapadokya, Bodrum, Marmaris, Sultanahmet gibi 34 farklı destinasyonunda 300’e üyesi yakın üyesi bulunan Küçük Oteller Derneği’nin, üyelerini kapsayan kurumsal pazarlama çalışmaları hız kazandı.

Küçük Oteller Derneği’nin www.turkishsmallhotels.com rezervasyon portali üzerinden, beyaz yakalı çalışanlara yönelik, Temmuz 2014 tarihinde başlatılan pazarlama çalışmaları, 1 ayda 3 katı talep artışı ile karşılandı.

Beyaz yakalılar, küçük otelleri tercih ediyor

Kurumsal şirketler, konsolosluklar gibi birçok kurum ve organizasyon ile başlatılan kurumsal pazarlama çalışmalarını arttırarak sürdüreceklerini belirten Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı, şunları kaydetti:

“Küçük otelleri genellikle; çok gezen, internet kullanan, seyahat programını kendi araştırarak hazırlayan, 25 ve 50 yaş arasındaki beyaz yakalılar tercih ediyor. Derneğimizin üyelerini, belirli bir standardın üzerinde ve Türkiye’de turizm anlamında en nitelikli ve en özel hizmeti veren oteller oluşturuyor ve dolayısıyla bu otellerin de anlayışını özümseyen, bundan keyif alan misafirlerimizin büyük çoğunluğu beyaz yakalıdır. Geçtiğimiz ayda, P&G, IBM, Mercedes-Benz, Vodafone gibi kurumlarla başlattığımız pazarlama çalışmalarının da, 1 ayda 3 katı talebe ulaşması, bu açıdan bizim için beklenen bir durumdu. Kurumsal pazarlama çalışmalarını arttırarak devam ettireceğiz” dedi.

Sadık müşteri kitlesi oluşturup, bazı ayrıcalıklar sunulacak

Küçük otellerde konaklayan gezgin turist kitlesinin, sanayi tipi büyük otellerde mutlu olmadığını anlatan Ö.Faruk Boyacı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Küçük oteller, Türk misafirperverliği eşliğindeki en kaliteli hizmeti, en samimi şekilde, en az oda sayısı ile misafirlerine sunuyor. Dernek olarak, küçük otellerde konaklamayı tercih eden misafir kitlesine yönelik, bir sadakat programı oluşturmayı planlıyoruz. Aynı zamanda, sadık müşteri kitlemizin, bazı ayrıcalıkları elde etmesini de istiyoruz. Şuan üzerinde çalışmakta olduğumuz projeyi de, önümüzdeki günlerde, kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.

Destinasyonların web siteleri hazırlanıyor

Pazarlamada; teknoloji ve internet araçlarını en etkin şekilde kullanmaya önem verdiklerini ifade eden Ö.Faruk Boyacı, şunları söyledi:

“Çok yetenekli gençlerden oluşan bir teknoloji şirketi ile işbirliğine giderek, son derece kullanımı kolay, basit ara yüzlü www.turkishsmallhotels.com rezervasyon portalini oluşturduk. Bu portal; Türkiye’nin en değerli, en nitelikli küçük ve butik otellerini bir arada bulabileceğiniz bir sistemdir. Diğer taraftan, bölgelerin kendilerini pazarlamalarına destek olacak destinasyon sitelerinin hazırlanmasına da startı verdik. “Explore” ile başlayan alan adları satın aldık ve bunların içini bölgelerle ilgili yaratıcı içerikler ve turistler açısından faydalı ve güncel bilgiler ile dolduruyoruz. Ağva ve Alaçatı kendi sitelerini tamamlamış durumdadır; ‘exploreagva.com’ ve ‘explorealacati.com’ siteleri aktif olarak yayın hayatına başladı. Diğer destinasyonların web siteleri de, en kısa zamanda aktif olacaktır. Destinasyon web sitelerinde; o bölgenin tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, gastronomisi gibi keşfedilecek tüm zenginliği özgün bir içerikle, tek bir noktadan, gezgin ruhlu seyahat severlere anlatılmaktadır” şeklinde konuştu.