KONGRE TURİZMİ İÇİN ALANYA'YA GELDİLER

KONGRE TURİZMİ İÇİN ALANYA'YA GELDİLER
930 BİLDİRİYLE KATILIYORLAR

INES 2018’in amaçları arasında, bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimleri paylaşma, eğitim ve sosyal bilimler alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek bilimsel ve sosyal etkileşimi sağlama, bilim insanları arasında işbirliğini geliştirme, yeni bakış açıları ve çalışma alanlarının oluşmasına katkı sağlama yer alıyor. Kongreye 650 akademisyen ve araştırmacı 930 bildiri ile katılıyor. Kongre kapsamında Prof.Dr.Yahya Akyüz, Prof.Dr. Ayhan Aydın, Prof.Dr. Jocubus Gideon Maree ve Prof.Dr. Akif Akkuş konferans verecek.

‘KONGRE YENİDEN ALANYA’DA’

Kongreyle ilgili bilgi veren aynı zamanda Alanya Belediye Başkanı olan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Adem Murat Yücel, “Kongre ilk defa Side’de yapılmıştı. Fakat Alanyalı öğretim üyeleri Doç.Dr. Mustafa Uslu, Doç.Dr. Selahaddin Avşaroğlu ve Prof.Dr. Coşkun Arslan, Prof.Dr. Erdal Hamarta, Doç.Dr. Onur Köksal, Doç.Dr. Sabahattin Çiftçi’nin gayretleriyle Alanya’nın markası haline geldi. Kongre sadece eğitim ve sosyal bilimler alanında olacak. 2018 yılında 24-28 Ekim arasında 4’üncü kongre düzenlenecek. Bu kongreyle Eğitim Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Spor Bilimleri ve Güzel Sanatlar, Fen Bilimleri ve Matematik, Tarım, Doğa Bilimleri ve Mühendislik alanlarında çalışan bilim adamları bir araya gelecek ve çok daha geniş katılımlı olacak” dedi.

‘KONGRE TURİZMİNİ ALTAV TANITIYOR’

Kongre turizminin Alanya için çok değerli olduğunun altını çizen Başkan Yücel, ALTAV olarak fuar çalışmalarımızda şehrimizi bu yönüyle de tanıtıyoruz. Ülkemizin tüm üniversitelerinden gelen yüzlerce akademisyen 4 gün boyunca Alanya’mızın güzelliklerini görme fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda yüksek gelir düzeyine sahip bu elit kesimi aileleriyle birlikte tatil için Alanya’ya çekme fırsatı yakalayacağız. Kongre’ye destek veren tüm üniversitelere ve Alanya’da gerçekleşmesini sağlayan akademisyenlere sonsuz teşekkürler” dedi.