KETAV OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Olağan Genel Kurulu, KETAV Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında yapıldı.

KETAV OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Beldibi Mahallesi’nde bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, KETAV üyesi ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, Kemer Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Şener Gürler, KETOB Başkan Yardımcısı Tayyar Gül, KETAV üyeleri ile KETAV’a üye olan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi genel kurulda divan başkanı olarak Osman Ayık seçilirken, 2018 yılı faaliyet raporunun sunumu yapıldı.

2018 yılında KETAV tarafından yapılan faaliyetlerle ilgili bir sunumun da yapıldığı toplantıda, KETAV’a üye olmak isteyen turistik tesislerin üyelikleri oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda Kaymakam Murtaza Dayanç, turizmin Kemer için çok şey anlam ifade ettiğini belirterek, turizmi Keme’de 12 aya yaymak için sivil toplum kuruluşlarının ve yerel idarelerin yaptığı çalışmaları takdir ettiğini söyledi.
Turizmin aya yayılması için her kesimden değerli fikirlerin geldiğini ifade eden Kaymakam Dayanç, “Kemer’de artık deniz, kum ve güneş turizminin aşılması gerekiyor. Alternatif turizm olanakları oluşturulması lazım. Aslında Kemer’in tanıtımına gerek yok. İhtiyacı da yok. Kemer, dünyada zaten bilinen bir yer. Dünyanın en başta gelen destinasyonların başında yer alıyor. Tanıtımdan ziyade içinin doldurulması lazım. Şehircilik ve estetik anlamında Kemer modern değil. Bu şehre her şeyden önce kimlik lazım. Hikayesinin olmazı lazım. Kemer’de yapılan her etkinliğin uluslar arası alanda yapılması büyük önem arz ediyor. Bu anlamda bizlere çok iş düşüyor. Birlik olursak bu işin üstesinden gelebiliriz.” diye konuştu.

DESTİNASYON TURİZMİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

KETAV Başkanı Necati Topaloğlu ise Kemer tanıtımı için birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kemer’in tanıtımı için tüm paydaşların tek çatı altında olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Topaloğlu, “Birlik olmazsa hareket olmaz. Tanıtım faaliyetlerinde tek bir stant kurulup oradan tanıtımın yapılması gerekiyor. KETAV’a üye sayısının artırılması lazım. Bu çok önemli. Gerekirse kapı kapı dolaşacağız. Bizim üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Kemer’i tekrar eski günlerine döndürmek için elimizi taşın altına sokacağız. Destinasyon turizmine büyük önem veriyoruz.  Bireysel tanıtım yapmak yerine birlik olup destinasyon tanıtımına hız vermemiz lazım.” dedi.

KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz ise Kemer’de büyük otellerin kenilerini tanıtmak için yılda yaklaşık 300 bin avro para harcadığına dikkat çekerek, “Herkes bireysel tanıtım yapıyor. Destinasyon tanıtımı yapılmıyor. Turizmin tüm ortaklarının bu konuda desteklerini bekliyoruz. Bu anlamda destinasyon yönetimi olmalı. Kemer’i doğru şekilde tanıtmak istiyoruz. Bu anlamda Kemer tanıtımı için 1 milyon avro para harcamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Toplantıda, Kemer tanıtımı için örnek teşkil edecek tanıtım videolarının sunumu da yapıldı.