Kempinski Bodrum'da Sanat Günleri başlıyor

Kempinski Bodrum'da Sanat Günleri başlıyor

Nice şairlere, ressamlara ilham veren Bodrum’un en güzel koylarından birinde konumlanmış olan Kempinski Bodrum’da 25 Şubat - 1 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe, Türkiye genelinde 14 üniversiteden yardımcı doçent ve araştırma görevlisi nezdinde katılım olacak. Sanat Günleri kapsamında katılımcılar, her gün 10:00 – 13:00 / 14:00 – 17:00 saatleri arasında Lisans Kırtasiye A.Ş’nin Türkiye distribütörlüğünü yaptığı dünyanın önde gelen boya markası Winsor&Newton ürünleriyle atölye çalışmaları yapacak.

Erbil’den halka açık seminerler
Ünlü ressam ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Devrim Erbil, her akşam 18:00–19:00 saatleri arasında Kempinski Bodrum’un Balo Salonu’nda resim sanatına ilişkin bir konu üzerinde halka açık seminer verecek. Seminer konuları şöyle belirlendi: Türk resim sanatının dünü, bugünü, sorunları; Anadolu uygarlığı ve sanatta Anadolu aydınlanması; Resim sanatında renk ve ışık; Bilinmeyene giden renkli yol; Başyapıtlar ve öyküleri.

Yarışmanın birincisi otelde sergi açacak
Sanat Günleri kapsamında ayrıca 1 Mart Cumartesi günü Devrim Erbil tarafından "Bilim ve Sanat" konulu bir panel düzenlenecek. Bodrum’daki idari ve yerel yöneticiler, Bodrumlu sanatseverler ve ilçede yaşayan önemli ressamların da davetli olduğu panelin ardından, atölye çalışmalarında ortaya çıkan eserler arasından birinci seçilecek. Birinci eserin sahibine 1–20 Haziran tarihleri arasında otelde sergi açma imkanı sağlanacak.


Devrim Erbil hakkında:
İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünden mezun oldu. Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyelerinde çalıştı. 1959’da arkadaşları ile Soyutçu 7’ler Grubu’nu kurdu. 1963’te Mavi Grup’ta yer aldı. İspanya hükümetinin bursu ile Madrid ve Barcelona’da, daha sonra Paris ve Londra’da araştırmalarını sürdürdü. Sanatçı, yedisi yurtdışında olmak üzere yüz on dört kişisel sergi açtı. Aralarında 1966’da V. Tahran Bienali Saray Kraliyet Birincilik Ödülünü ve 1972’de IX. İskenderiye Bienali Resim İkincilik Ödülü de olmak üzere toplam on ödül kazandı. 1991 yılında T.C. Devlet Sanatçısı unvanı ile onurlandırıldı.

Sanat yaşamına; resim, seramik, mozaik, halı resim, vitray, özgün baskı sanatlarındaki eserlerini sığdırmayı başaran Devrim Erbil’in eserlerindeki dinamizm ve mükemmel uyum, uluslararası kazandığı ödülleri, yurtiçi ve yurtdışı sergileri onu dünya çapında bir sanatçı olma yolunda öncü kılmıştır. Kent ve doğa görünümlerini, soyutlamacı özellikler içinde, çizgisel bir üslupla yorumlayan resimleriyle, Türk resim sanatının, yaşayan en büyük ustalarından biridir. 2004 yılında Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin kurucu dekanı olarak görev yapan sanatçı, halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.